Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2022 7:24
Čas čtení 0:54
Martin Mičuda

Cupra Leon získává v rámci nové verze VZ Cup karbonové doplňky a špičková skořepinová sedadla

Cupra Leon získává v rámci nové verze VZ Cup karbonové doplňky a špičková skořepinová sedadla
Zdroj: Cupra
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložit Uložené

VZ Cup bude k dispozici pro verze s výkonem minimálně 245 koní.

Po loňském odhalení pětiválcového modelu Formentor VZ5 si Cupra přibližně do roka a do dne přichystala další specialitku. Tentokrát jde o Leon v nové verzi VZ Cup, který odkazuje na motosport – pětidveřový hatchback i kombi Sporstourer totiž osazuje extra sportovní výbavou. Ta v exteriéru zahrnuje kryty zpětných zrcátek a rozměrnější zadní spoiler z uhlíkových vláken s decentním nádechem tradičního měděného odstínu.

Doporučeno
Nové Ferrari za 50 milionů korun má nejvýkonnější motor v historii značky. Všech 599 kusů už je prodáno Nové Ferrari za 50 milionů korun má nejvýkonnější motor v historii značky. Všech 599 kusů už je prodáno 22. listopadu 2021 19:30

Nové jsou také boční prahy, jejichž tmavé lišty více vystupují do prostoru a barevně navazují na prvky v předním i zadním nárazníku. Pro VZ Cup jsou standardem 19" efektní dvoubarevné disky, na kterých opět nemohou chybět měděné prvky a výkonnější sportovní brzdy z dílny firmy Brembo. Kromě toho má zákazník možnost vybrat si sportovní pneumatiky od firmy Bridgestone.

Leon, Cupra, VZ Cup,
Zdroj: Cupra

Jednoznačně největším přínosem verze VZ Cup jsou skořepinová sedadla Cup, která debutovala v limitovaném modelu Formentor VZ. Ryze sportovní sedačky jsou čalouněné pravou kůží, jejich rám přitom sestává z uhlíkového kompozitu. Cupra navíc udává, že speciální sedadla mají zaručit nejenom značně lepší oporu těla, ale zároveň nabídnou vysoký komfort při běžné jízdě. Ve smyslu interiérové barevné konfigurace jsou sedačky buď v černé, nebo v modré (petrol blue) barvě.

Po technické stránce však VZ Cup pro Cupru Leon nic nemění. Nová verze je dokonce dostupná nejen pro verze 2.0 TSI (221 kW/300 koní i 228 kW/310 koní s pohonem 4Drive), ale také pro plug-inové hybridní provedení e-Hybrid o výkonu 180 kW/245 koní.

Leon, Cupra, VZ Cup,Leon, Cupra, VZ Cup,Leon, Cupra, VZ Cup,Leon, Cupra, VZ Cup,
Zobrazit galerii
(7)
Domů
Sdílet
Diskuse