Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2022 10:40
Čas čtení 0:40
Ema Stanovská

Australský premiér varoval Kanyeho Westa, že musí být naočkován proti covidu, chce-li jet na turné do Austrálie

Australský premiér varoval Kanyeho Westa, že musí být naočkován proti covidu, chce-li jet na turné do Austrálie
Zdroj: Flickr/Celebs Journey/na voľné použitie
NEWS AUSTRÁLIE KANYE WEST
Uložit Uložené

To, zda je Kanye West naočkován, není jasné.

Kanye West bude muset být plně očkován, chce-li koncertovat v Austrálii. Řekl to australský premiér Scott Morrison poté, co zjistil, že interpret plánuje v březnu v Austrálii odehrát koncerty.

Deník The Guardian píše, že premiérovo varování přichází jen dva týdny poté, co tamní soud potvrdil rozhodnutí vlády zrušit víza tenisovému šampionovi Novaku Djokovićovi a tím i jeho účast na turnaji Australian Open. Nenaočkovaný tenista porušil tamní protipandemická pravidla vstupu do země.

Doporučeno
PŘEHLED: Rýma, bolest hlavy a únava. Toto jsou nejčastější příznaky omikronu PŘEHLED: Rýma, bolest hlavy a únava. Toto jsou nejčastější příznaky omikronu 27. ledna 2022 19:58

„Pravidla říkají, že musíte být plně naočkovaní,“ řekl Morrison na sobotní tiskové konferenci. „Platí pro každého, jak jste to mohli nedávno vidět. Taková jsou pravidla bez ohledu na to, kdo jste. Dodržíte je – můžete přijet. Nedodržíte je – nemůžete."

To, zda je Kanye West naočkován, nebo ne, není jasné. V rozhovoru na sociálních sítích v roce 2021 řekl, že dostal první dávku, ještě rok předtím však o očkování tvrdil, že je to „znak šelmy“ (angl. „the mark of the beast“).

Austrálie patří mezi státy s největší proočkovaností. Minulý měsíc však zaznamenala prudký nárůst případů způsobený rychle se šířící variantou omikron.

Domů
Sdílet
Diskuse