Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2022 14:55
Čas čtení 0:41
Ema Stanovská

iPhone si přes Face ID odemkneš už i s rouškou na tváři. Funkce je zatím dostupná v betaverzi

iPhone si přes Face ID odemkneš už i s rouškou na tváři. Funkce je zatím dostupná v betaverzi
Zdroj: Unsplash/Bagus Hernawan/volně k užití
TECH APPLE
Uložit Uložené

Novinka platí pro iPhone série 12 nebo 13.

S rouškami a respirátory chodíme už téměř dva roky, odemykání mobilů pomocí obličejové biometrie proto nebylo možné. Až doposud. Apple konečně přidal do iOS funkci, pomocí které si chytrý telefon odemkneš i s rouškou na tváři. Informuje o tom Macrumors.

Doporučeno
Apple mění servis. Od letošního roku si poradíš i doma Apple mění servis. Od letošního roku si poradíš i doma 18. ledna 2022 16:00

Doposud to bylo možné jen se smart hodinkami Apple Watch na ruce (od verze iOS 14.5), které však fungovaly na jiném principu, připomíná Techbox. Nová funkce není dostupná v iOS 15.3, která byla uvolněna před pár dny, ale v betaverzi iOS 15.4. Pokud si chceš tuto funkci vyzkoušet, musíš se přihlásit do beta programu a následně ve smartphonu zvolit Nastavení > Face ID a kód > Použít Face ID s maskou.

Další podmínkou je mít iPhone série 12 nebo 13. Starších mobilů se tato funkce týkat nebude, jelikož ty mají starší a méně přesný senzor Face ID. Apple upozorňuje, že rozpoznávání tváře bude s rouškou o něco nepřesnější.

Odemykání s rouškou bude možné, i když má člověk dioptrické brýle, se slunečními to ovšem nepůjde. Veřejná verze iOS 15.4 bude dostupná zhruba za měsíc.

Domů
Sdílet
Diskuse