Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2022 19:06
Čas čtení 0:47
Ema Stanovská

Student sleduje polohu letadla Elona Muska a zveřejňuje ji na Twitteru. Miliardář mu nabídl tisíce dolarů, pokud s tím přestane

Student sleduje polohu letadla Elona Muska a zveřejňuje ji na Twitteru. Miliardář mu nabídl tisíce dolarů, pokud s tím přestane
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
NEWS ELON MUSK
Uložit Uložené

Muskovi se nelíbí myšlenka, že ho „zastřelí nějaký cvok“.

Elon Musk nabídl 5 tisíc dolarů devatenáctiletému mladíkovi, pokud přestane na Twitteru sledovat pohyby jeho soukromého letadla Gulfstream G650. Informuje o tom Independent a Interesting Engineering.

Doporučeno
Elon Musk se stal osobností roku podle magazínu Time Elon Musk se stal osobností roku podle magazínu Time 13. prosince 2021 15:53

Generální ředitel společnosti Tesla poslal zprávu Jacku Sweeneymu, který stojí za účtem Elon Musk's Jet, ve které píše, že jeho účet představuje „bezpečnostní riziko“, protože se mu „nelíbí myšlenka, že ho zastřelí nějaký cvok“. Účet sleduje přes 155 tisíc followerů.

Sweeney používá veřejně dostupná data z ADS-B Exchange, vyhodnocuje je pomocí bota a tweetuje vždy, když letadlo přistane nebo odletí. Podobné účty sledují i letadla Billa Gatese a Jeffa Bezose.

Student s Muskem vyjednává a vyžádal si 50 tisíc dolarů. „Pomohlo by mi to zaplatit vysokou školu a možná i auto Tesla Model 3,“ odepsal mladík Muskovi. Miliardář mu prý zatím neodpověděl. Sweeney touto činností neporušuje žádný zákon a dosud nedošlo k žádným incidentům, které by Muska jakýmkoli způsobem ohrozily.

Miliardář prý nechal své letadlo vybavit programem na blokování sledování, ale Sweeneymu se podařilo prolomit ho. Majetek Elona Muska momentálně dosahuje hodnoty 222 miliard dolarů.

Domů
Sdílet
Diskuse