Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2022 9:35
Čas čtení 1:26
Daniel Mikolášik

Tom Brady ukončil kariéru, píší americká média. Podle jeho otce jde jen o dohady

Tom Brady ukončil kariéru, píší americká média. Podle jeho otce jde jen o dohady
Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Patterson, File
SPORT
Uložit Uložené

Brady je díky svým sedmi vítězstvím v prestižním Super Bowlu nejúspěšnějším hráčem historie NFL.

Jeden z nejlepších hráčů v historii amerického fotbalu a sedminásobný vítěz Super Bowlu Tom Brady po 22 sezónách v NFL definitivně ukončil profesionální kariéru, píše řada zahraničních médií, mezi nimi i americká sportovní stanice ESPN.

Stejnou zprávu potvrdil i expert na zámořskou profiligu Ian Rapoport či oficiální profil největší ligy amerického fotbalu NFL na Twitteru. Brady je díky svým sedmi vítězstvím v prestižním Super Bowlu, vyvrcholení play-off, nejúspěšnějším hráčem historie NFL.

National Football League (NFL) je ve Spojených státech amerických nejvyšší profesionální ligou amerického fotbalu. Soutěží v něm 32 týmů, které jsou rozděleny do dvou konferencí (National Football Conference a American Football Conference).

Nejlepších šest týmů z každé konference postupuje po odehrání základní části do play-off. Vítězové z obou konferencí se následně utkávají v tzv. Super Bowlu, který určí absolutního vítěze.

Šest titulů má na kontě s týmem New England Patriots a jeden s Tampou Bay Buccaneers. Kromě toho se může pochlubit také pětinásobným oceněním pro nejužitečnějšího hráče Super Bowlu a trojnásobným titulem nejlepšího hráče celé sezóny.

Naposledy opustil hřiště po prohře Tampy s Los Angeles Rams (27:30) minulý víkend. Se čtyřiačtyřicetiletým quarterbackem se mezitím rozloučili i jeho bývalí spoluhráči, ovšem on sám svůj odchod stále oficiálně nepotvrdil. Jeho otec Tom Brady st. dokonce tvrdí, že zprávy o ukončení jeho sportovní kariéry jsou jen dohady.

„Mluvil jsem s Tomem Bradym starším, který mi řekl, cituji: Mike, tyto zprávy jsou jen dohady. Tommy neučinil konečné rozhodnutí. V každém případě, kdokoli tvrdí, že ano, tak se absolutně mýlí,“ napsal na Twitteru Mike Giardi, insider NFL. 

K oficiálnímu Bradyho odchodu se zatím nevyjádřil ani jeho tým Tampa Bay Buccaneers legenda NFL. Agent legendy NFL s číslem 12 Don Yee pro New York Times řekl, že sám Brady je jediný, kdo vyjádří své plány naprosto přesně.

Tom BradyNFLamerický futbal
Zdroj: TASR/AP Photo/Matt Patterson, File
Domů
Sdílet
Diskuse