Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2022 14:10
Čas čtení 0:43
Daniel Mikolášik TASR

PRIESKUM: Na prvý Hlas sa doťahuje Smer, delí ich už len percento a pol

POLITIKA
Uložit Uložené

Voľby do NR SR by podľa nového prieskumu Focusu vyhral Hlas, no jeho náskok je čoraz nižší.

Ak by sa parlamentné voľby konali v januári, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 17,8 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana Smer-SD s podporou 16,3 percenta. Tretia by bola strana SaS s 11,1 percenta hlasov.

Do parlamentu by sa dostalo aj Progresívne Slovensko s podporou 8,3 percenta. Nasledovalo by hnutie OĽaNO s 8 percentami. Dostali by sa tam aj Republika (7,8 %), Sme rodina (6,1 %) a KDH (5,8 %).

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza, ktorý sa konal 19. až 26. januára na vzorke 1 017 respondentov.

 

Do NR SR by sa nedostala Aliancia (4,4 %) ani ĽSNS (4,3 %). Pred jej bránami by zostala aj strana SNS (3,9 %) a strana Za ľudí (3 %). Dobrá voľba a Umiernení by získali 1 percento, strana Spolu – občianska demokracia a Maďarské fórum rovnako po 0,7 percenta a Naša vlasť 0,4 percenta hlasov.


V prepočte na kreslá v Národnej rade SR by ich Hlas-SD získal 33, Smer-SD 30 a SaS 21. Za Progresívne Slovensko by do parlamentu zasadlo 15 poslancov, za OĽaNO tiež 15, za Republiku 14, za hnutie Sme rodina a KDH zhodne po 11 poslancov.

Domů
Sdílet
Diskuse