Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. února 2022 15:26
Čas čtení 1:50
Ivan Koribanič

Dwayne Johnson přehodnotil svou podporu Joea Rogana. Ten použil slovo, které je urážlivé pro Afroameričany

Dwayne Johnson přehodnotil svou podporu Joea Rogana. Ten použil slovo, které je urážlivé pro Afroameričany
Zdroj: TASR/AP
OSOBNOSTI DWAYNE „THE ROCK“ JOHNSON
Uložit Uložené

Nejprve se The Rock těšil na tequilu, kterou si dá s Roganem, následně jeho rasistické narážky odsoudil.

Dwayne „The Rock“ Johnson už není podporovatelem známého UFC komentátora Joea Rogana. Ten ve videu opakovaně použil výraz urážející Afroameričany. Dwayne Johnson na svém Twitteru napsal, že předtím o tom nevěděl, 

Začátkem týdne uveřejnil komentátor na Instagramu devítiminutové video o svém podcastu JRE, ve kterém údajně šířil dezinformace ohledně onemocnění covid-19. Rogan tvrdí, že má rád zajímavé rozhovory s lidmi, kteří mají odlišné názory.

Doporučeno
The Rock vydal první rapový track. V motivační skladbě rapuje o své rase a nakopaných zadnicích The Rock vydal první rapový track. V motivační skladbě rapuje o své rase a nakopaných zadnicích 8. října 2021 20:35

Joe Rogan si získal podporu mnoha známých osobností, mezi nimiž byl také Dwayne Johnson. „Skvělé, kamaráde. Těším se, až si jednoho dne dáme tequilu,“ napsal herec na svém Twitteru.

Po publikování Roganova videa, kde užívá výraz, který je urážlivý pro Afroameričany, The Rock svou předchozí podporu Rogana odvolal. Herce na to upozornil spisovatel Don Winslow. „Pro mnoho lidí jste hrdinou, ale používáte svůj profil na obranu Joea Rogana. Člověka, který opakovaně hanlivě urazil Afroameričany a bez problémů se tomu i zasmál. Je to špatné využití vašeho vlivu,“ napsal spisovatel na svém účtu.

Dwayne Johnson mu vzápětí odpověděl. „Díky za upozornění. Před mým pozitivním komentářem k Roganovi jsem o tomhle nevěděl, ale teď už tomu celému rozumím,“ uvedl herec.

Na celou situaci zareagoval i samotný Rogan. Ten mluví o tom, že v anglickém jazyce neexistuje další podobné slovo. Podle něj je to slovo, které může použít jen jistá skupina lidí. Ti ho následně mohou významově volně interpretovat. „Pokud však toto slovo řekne bílý člověk, je to rasistické. Použije-li ho černoch, může jít o výraz náklonnosti, text rapové písně… Je to atypické slovo, které mi však do úst nepatří.“

Doporučeno
V Africe kopal diamanty a policejní psi ho málem zabili. UFC bojovník šokoval svět i The Rocka svým neuvěřitelným příběhem V Africe kopal diamanty a policejní psi ho málem zabili. UFC bojovník šokoval svět i The Rocka svým neuvěřitelným příběhem 2. srpna 2023 14:00

„Teď jsem si toho dobře vědom, ačkoli jsem to léta takto používal,“ napsal komentátor. Dále dodal, že jej však nikdy nepoužil v rasistickém kontextu, proto se za rasistu ani nepovažuje.

Protest hudebníků

Pro svůj skeptický postoj ke koronaviru a obzvlášť k očkování se proti Spotify, kde Rogan ve velkém působí, spustil protest hudebníků. Začal písničkář Neil Young, kterému se nelíbilo, že služba dává Roganovi výrazný prostor k šíření konspirací. Ze solidarity se k němu připojila i jeho dlouholetá kamarádka a zpěvačka Joni Mitchell a později také britský zpěvák James Blunt.

Jak píše Engadget, Spotify už Roganovi smazalo přibližně 70 epizod jeho podcastu JRE. Není však jasné, zda je důvodem právě Roganův kontroverzní postoj vůči onemocnění covid-19.

Mohlo by tě zajímat:
10 nejlepších filmů Dwayna Johnsona
–  V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
10 nejlepších filmů a seriálů o zombies
Zpět
Sdílet
Diskuse