Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2022 6:00
Čas čtení 0:56
Vojtěch Vanda

Program olympijských her na středu: Hokejisté vstupují do turnaje, čeká nás severská kombinace i Pančochová na U-rampě

Program olympijských her na středu: Hokejisté vstupují do turnaje, čeká nás severská kombinace i Pančochová na U-rampě
Zdroj: TASR/Michal Svítok
SPORT ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Půlka týdne znamená konec čekání pro fanoušky českého hokeje! Hrát se bude dokonce odpoledne.

Naváže některý z reprezentantů na zlato Ester Ledecké z paralelního slalomu? Odpověď může částečně odkrýt již středeční olympijský program Her v Pekingu. Kromě vstupu českých hokejistů do turnaje totiž čeká naše reprezentanty i boj v severské kombinaci, saních, alpském sjezdu nebo snowboardcrossu. 

Doporučeno
Ester Ledecká má zlato! Snowboarding ovládla s přehledem Ester Ledecká má zlato! Snowboarding ovládla s přehledem 8. února 2022 8:43

Pátý den Her se nese, stejně jako ten čtvrtý, v oslavách zlatého úspěchu obojživelnice Ester Ledecké, což ale neznamená, že se ji nebudou snažit napodobit další čeští reprezentanti. Na obhájkyni zlata z Pchjongčchangu zkusí navázat hned ráno Šárka Pančochová, která se po nepovedené kvalifikaci ve slopestylu postaví na U-rampu. Pro českého diváka však, bohužel, začíná disciplína ve 2:30 ráno.

Určitě se vyplatí zmínit i start Venduly Hopjákové ve snowboardcrossu. Nebýt nešťastného zranění Evy Samkové, šlo by nejspíše o disciplínu, v níž by Češi očekávali medailový úspěch. Každopádně i tak se vyplatí závod sledovat a povzbuzovat, jelikož Hopjáková může překvapit podobně, jako Ledecká před čtyřmi lety v super-G. Závod startuje kvalifikací ve 4:00.

Mezi dalšími reprezentanty, kteří se následně představí na startu, budou jak muži v severské kombinaci, tak sáňkaři Pěkný s Vejdělkem, Dubovská ve slalomu nebo čeští hokejisté. Časy najdeš v tabulce.

Pátý olympijský den – 9. února

Čas Disciplína Událost
2:30 snowboarding – ženy U-rampa (Pančochová)
3:15 / 6:45 alpské lyžování – ženy slalom (Dubovská)
4:00 / 7:30 snowboardcross – ženy (Hopjáková)
9:00 / 12:00 severská kombinace - muži střední můstek / 10 km běh (Daněk, Pažout, Portyk, Vytrval)
12:50 saně – muži dvojice (Pěkný, Vějdělek)
14:10 lední hokej – muži Česko – Dánsko
Zpět
Sdílet
Diskuse