Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2022 8:26
Čas čtení 0:48
Adam Novosad TASR

Udělování Oscarů budou poprvé v historii moderovat tři ženy. Ceremonie bude moderovaná poprvé od roku 2018

Udělování Oscarů budou poprvé v historii moderovat tři ženy. Ceremonie bude moderovaná poprvé od roku 2018
Zdroj: TASR/AP
FILMY A SERIÁLY OSCAŘI 2022
Uložit Uložené

Oscarová ceremonie se letos vrátí k moderaci i svému tradičnímu místu konání.

Udělování filmových cen Oscar, které se koncem března uskuteční v Los Angeles, budou poprvé v historii moderovat tři ženy. Na pódium se rolí hostitelek večera zhostí Wanda Sykes, Amy Schumer a Regina Hall. Cílem tohoto kroku je podle organizátorů snaha přilákat k udělování cen větší publikum než v uplynulých letech.

Od roku 2018 to bude první ročník Oscarů, kdy bude mít udělování oficiálního moderátora, přičemž trojici moderátorů měly Oscary naposledy v roce 1987 a tři ženy nemoderovaly tuto akci ještě nikdy. V roce 2018 moderoval ceremonii Jimmy Kimmel, jenže od té doby se organizátoři rozhodli od moderátorské role upustit, což nakonec vyústilo do kritiky.

oscary
Zdroj: TASR/AP

Březnové udělování Cen Akademie se vrátí do své tradiční lokality – hollywoodského divadla Dolby Theatre. Covidovou pandemií poznačený oscarový ročník 2021 se totiž konal na vlakovém nádraží v Los Angeles. 

Loňský ročník Oscarů, na kterém byly oceněny zejména nezávislé umělecké filmy jako například Země nomádů v kategorii nejlepší film, sledovalo jen přibližně deset milionů diváků, což je oproti roku 2020 pokles o 56 procent.

Doporučeno
Co je alopecie? Will Smith udeřil Chrise Rocka za vtip o nemoci manželky Jady, která vypadávání vlasů proměnila ve svou přednost Co je alopecie? Will Smith udeřil Chrise Rocka za vtip o nemoci manželky Jady, která vypadávání vlasů proměnila ve svou přednost 28. března 2022 17:30

Letos bude novinkou ocenění reflektující přízeň fanoušků, kteří budou hlasovat prostřednictvím sociální sítě Twitter. Nová kategorie byla oznámena poté, co se několika populárním filmům nepodařilo získat nominace na Oscara v hlavních kategoriích včetně nejlepšího filmu.

Domů
Sdílet
Diskuse