Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2022 13:30
Čas čtení 3:39
Richard Balog

COS, Theory i Uniqlo. Tyto značky mají nejlepší základní modely triček, svetrů, košil či džín

COS, Theory i Uniqlo. Tyto značky mají nejlepší základní modely triček, svetrů, košil či džín
Zdroj: Theory
MÓDA
Uložit Uložené

V případě, že upřednostňuješ nadčasové kousky, které ti vydrží dlouhou dobu, si přijdeš na následujících řádcích na své.

V jednoduchosti je krása, a to v případě níže zmíněných značek platí do puntíku. Módní trh v posledních letech zaplavily desítky nových výrobců, jejichž návrháři spoléhají na základní modely oblečení a doplňků z kvalitních materiálů za příznivé ceny.

Najít mezi všemi své favority je poměrně náročný úkol, který se ti dnes pokusíme usnadnit. Sestavili jsme výběr nejzajímavějších značek s oblečením pro každodenní nošení, které snadno navzájem zkombinuješ na řadu způsobů a navíc ve většině případů nestojí tisíce korun. 

Vycházeli jsme z vlastních zkušeností, ale také z rad od známých a těšit se můžeš na nadčasové modely ze Skandinávie, Japonska nebo Spojených států amerických.

Doporučeno
Oblečení, doplňky i tenisky s cenovkou do 2 800 korun, které budeš chtít ve svém šatníku Oblečení, doplňky i tenisky s cenovkou do 2 800 korun, které budeš chtít ve svém šatníku 17. února 2022 10:30

Uniqlo

Značku Uniqlo jsme představili v samostatném článku už v roce 2016, kdy jsme doufali, že otevře svůj obchod i na našem území. Nestalo se a stále využíváme online obchod, ve kterém najdeš vše, co potřebuješ — od spodního prádla z prémiové bavlny přes základní trička a mikiny až po kvalitní džíny.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by UNIQLO Global (@uniqlo)

Přestože jedna z nejvyhledávanějších asijských značek stále nemá v Evropě dominantní postavení, produkty s jejím logem jsou zárukou kvality. Bonusem jsou bezkonkurenčně nízké ceny, které vykouzlí úsměv na tváři i studentům. 

Samostatnou kategorií jsou produkty linie Uniqlo U, za jejichž vzhledem stojí návrhář Christophe Lemaire či spolupráce s luxusními značkami jako J. W. Anderson nebo Jil Sander. 

Kompletní nabídka značky Uniqlo
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by UNIQLO Global (@uniqlo)


Arket

Arket je součástí širokého portfolia konsorcia H&M a hlavní ateliér společně s vedením značky najdeš ve stockholmském Södermalmu. Hlavní myšlenkou návrhářů je přinášet základní kusy oblečení s důrazem na kvalitu použitých materiálů, respektive jejich zpracování pro muže, ženy i děti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ARKET (@arketofficial)

Skandinávská značka přitom považuje za své poslání zejména zpřístupnění udržitelného designu pro většinu lidí. Díky výrobnímu koloběhu s vysokým stupněm transparentnosti jednotlivých procesů chce vedení společnosti Arket dosáhnout pozitivní změny v oděvním průmyslu. 

Pro většinu Evropanů jsou v pořádku i ceny za jednotlivé kusy oblečení či doplňků. Pohybují se v rozmezí od přibližně 350 Kč za trička s krátkými rukávy až po necelých 5 000 Kč za zimní bundy a kabáty.

Domů
Sdílet
Diskuse