Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2022 16:23
Čas čtení 0:46
Eduard Starkbauer

Slovenští hokejisté porazili Švédsko 4:0 a získali bronzové medaile

NEWS ZIMNÍ OLYMPIJSKÉ HRY 2022
Uložit Uložené

Jedná se o historický úspěch slovenského hokeje.

Slovenští hokejisté zvládli zápas o třetí místo a zabezpečili si tak bronzovou medaili z olympijských her v Pekingu.

Tým pod vedením Craiga Ramseyho nastoupil už na sedmý zápas během 10 dní. Do utkání proti Švédsku však vstupoval odpočatější než jejich soupeř, který včera prohrál s ruským olympijským týmem před méně než 24 hodinami.

Švédský tým naši hokejisté přestříleli 43:28 . Ve slovenské bráně kryl všechny střely soupeře Patrik Rybár, který byl opět výraznou oporou týmu.

Patrik Rybár
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

První třetina přinesla taktický boj, když si oba týmy plnily především defenzivní pokyny a soupeře nepouštěli do přečíslení. Skóre zápasu otevřel po individuálním průniku tečovanou střelou do rohu branky dalším gólem momentálně nejlepší střelec turnaje Juraj Slafkovský.

Vůbec první využitou přesilovku slovenského týmu proměnil svým prvním gólem na olympiádě Samuel Takáč, když střelou z úhlu našel mezeru v postoji Magnuse Hellberga. Prosadil se po přihrávce skvěle hrajícího Pavla Regendu zpoza brány.

Slafkovský
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Třetí třetina přinesla bojovný výkon Švédska, které výrazně zvýšilo fyzické nasazení i střeleckou aktivitu. Slováci zodpovědně bránili, Švédy nepustili do závěrečného tlaku. Během hry bez brankáře nejprve gólem do prázdné branky skóre zvýšil na 3: 0 opět Juraj Slafkovský. Skóre na konečných 4:0 uzavřel stejným způsobem Pavel Regenda.

Domů
Sdílet
Diskuse