Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2022 17:40
Čas čtení 0:45
Eduard Starkbauer TASR

Manželka francouzského prezidenta podala žalobu na ženy, které o ní tvrdily, že se narodila jako muž

Manželka francouzského prezidenta podala žalobu na ženy, které o ní tvrdily, že se narodila jako muž
Zdroj: Wikimedia/Creative Commons/volně k užití
NEWS FRANCIE
Uložit Uložené

Francouzská první dáma se podle konspirační teorie narodila jako chlapec jménem Jean-Michel.

Francouzská první dáma Brigitte Macron podává žalobu na dvojici žen, které o ní na internetu šířily, že se narodila jako muž. Jejich video a posty, které na sociálních sítích nastartovaly konspirační teorii, se začaly šířit jen několik týdnů před prezidentskými volbami. V nich bude její manžel Emmanuel hájit pozici hlavy státu.

Doporučeno
Důvěra v dezinformace vyplývá z nedůvěry k autoritám. Covid u nás rozšířil dezinformační scénu, říká mluvčí spolku Českých elfů Důvěra v dezinformace vyplývá z nedůvěry k autoritám. Covid u nás rozšířil dezinformační scénu, říká mluvčí spolku Českých elfů 19. února 2022 11:30

V posledních týdnech se na sociálních sítích objevovaly příspěvky, že francouzská první dáma rozená Brigitte Trogneux se narodila jako muž pod jménem Jean-Michel. Nezávislá novinářka a druhá žena, která se označuje za duchovní médium, fámu zveřejnily poprvé v prosinci na YouTube. Vzápětí se na Twitteru začaly objevovat příspěvky s hashtagem #JeanMichelTrogneux.

V souvislosti se žalobou již pařížský soud stanovil i termín prvního líčení, které proběhne 15. června. Ženy šířící fámu čelí obžalobě z porušení práva na soukromí, základních lidských práv a z nezákonného použití fotografií.

Francouzská televize M6 uvedla, že pod žalobu se podepsaly i tři Macronovy děti z předchozího manželství a její bratr. Manželé nejsou poprvé terčem fám o pohlaví či sexuální orientaci. Během prezidentské kampaně v roce 2017 musel Emmanuel Macron několikrát popřít tvrzení o své údajné homosexualitě.

Zpět
Sdílet
Diskuse