Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2022 6:48
Čas čtení 0:39
Tímea Krauszová

VIDEO: Reportér robí z Kyjeva bravúrne živé vstupy v 6 rôznych jazykoch. Jeho video sa stalo virálnym

NEWS
Uložit Uložené

Philip Crowther plynule hovorí po španielsky, portugalsky, francúzsky, anglicky, luxembursky a nemecky. A všetky jazyky využíva aj v práci.

Medzinárodný korešpondent tlačovej agentúry AP Philip Crowther zvláda živé prenosy z Kyjeva v šiestich jazykoch. Úryvkami z nich sa pochválil na Twitteri a video sa rýchlo stalo virálnym.

Spomínajú ho viaceré svetové médiá a niektorí komentátori na Twitteri vravia, že za svoj výkon by mal dostať šesťnásobný plat.

Pre angličtinu stlačte jednotku

Crowther prinášal živé vstupy z Kyjeva, odkiaľ reportuje o aktuálnej situácii na Ukrajine. Plynule hovorí po španielsky, portugalsky, francúzsky, anglicky, luxembursky a nemecky a v každom z týchto jazykov si pripravil aj reportáž o najnovších udalostiach.

Ako vidíš aj na videu nižšie, prenosy boli vysielané v rôznych častiach dňa, pričom zrejme na pokračujúcom konflikte medzi Ruskom a Ukrajinou pracuje dlhodobo.

Pôvodom britsko-nemecko-luxemburský novinár je známy tým, že je polyglot. Počas svojej kariéry už pracoval pre Euronews, Voice of America, France 24 či nemecké RTL a špecializuje sa na politiku a medzinárodné vzťahy.

Domů
Sdílet
Diskuse