Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je PR zpráva společnosti Footshop.
1. března 2022 13:00
Čas čtení 1:49
Sponzorovaný obsah

Fanoušci Converse mají důvod k radosti. Vznikl nový model, který je doslova „handsfree“

Fanoušci Converse mají důvod k radosti. Vznikl nový model, který je doslova „handsfree“
Zdroj: Converse
MÓDA CONVERSE
Uložit Uložené

Converse zkombinoval pohodlí CX Comfort s Nike technologií FlyEase a vznikl úplně nový model Chuck Taylor All Star CX FlyEase.

Converse představuje úplně nový model tenisek výjimečný technologií od Nike, kterou používají u ikonických modelů, jako je Air Jordan 1 a Nike Air Max 90. Oblíbená značka spojila svoji technologii CX Comfort s FlyEase od Nike, která ti umožní tenisky obouvat a vyzouvat doslova bez rukou a povýšila tak pohodlí tenisek na nový level.

Nové Chuck Taylor All Star CX FlyEase si ponechávají typické znaky pro Converse, ale propůjčily si výraznou konstrukci pro pohodlné obouvání od Nike. Podívej se, jak vypadá tohle na první pohled netradiční spojení. 

converse
Zdroj: Converse

Technologie FlyEase byla původně navrhnutá pro hendikepované

FlyEase vznikla v dílně Nike se záměrem vytvořit tenisky, které si snadno obují i hendikepovaní – tak, aby se daly obouvat bez použití rukou nebo pomocí jedné ruky, a zároveň zůstaly pohodlné a spolehlivé při sportu i chůzi. FlyEase klade důraz také na snadné zapínání či šněrování a přizpůsobení se různým chodidlům.

Tenisky s touhle technologií se nejprve dostaly i do běžné nabídky, ale velmi rychle se vyprodaly, proto se FlyEase začala využívat při navrhování širšího okruhu modelů Nike a teď ji využívá i Converse.

Díky technologii si nemusíš zavazovat tkaničky ani používat obouvátko. Jednoduše do tenisky vkročíš a vyzuješ ji – jde doslova o „handsfree“ technologii. FlyEase konstrukce je viditelná na první pohled a skládá se z elastického termoplastu (TPE). Jedná se o materiál, který je pružný, snadno se ohýbá, a proto umožňuje obout tenisky bez použití rukou.

Chuck Taylor All Star CX FlyEase si obuješ bez rukou

Jednoduché obouvání tenisek Chuck Taylor All Star CX FlyEase je umocněné také svrchní elastickou látkou a vycpaným jazykem. Teniska se na noze doslova uzamkne, takže se nemusíš bát, že by jednoduché obouvání ovlivňovalo komfort při nošení.

Celé to doplňuje funkční štítek na patě, který dotáhl nazouvání a vyzouvání k dokonalosti. Při vyzouvání ho stačí na vrchu jemně přišlápnout a nohu lehce vytáhneš z tenisky. Novinkou modelu je inovativní vnitřní stélka z CX pěny a kožené linie na okraji tenisky, které společně zabezpečují pohodlí během celodenního nošení.

Chuck Taylor All Star CX FlyEase
converse
Zdroj: Converse

Spojují design klasické siluety a nové odvážné prvky

Novinka Chuck Taylor All Star CX FlyEase si zachovává typické prvky pro klasickou siluetu Converse a doplňuje ji jasně viditelnou konstrukcí FlyEase. Právě ta přináší teniskám zajímavé kontrasty – kombinaci látkového svršku, klasické podrážky s průhlednou podrážkou na patě a detaily v podobě transparentních i neprůhledných pásků.

černý model
converse
Zdroj: Converse

Kontrast nejvíce podtrhuje podrážka v sytě oranžové barvě. Novinkou je také fixní šněrování a zmizely i typické kulaté otvory na tkaničky. Tenisky jsou dostupné ve dvou barevných provedeních – černé a bílé.

bílý model
converse
Zdroj: Converse

Jestli jsi fanouškem pohodlí a značky Converse, tenisky Chuck Taylor All Star CX FlyEase najdeš dostupné na e-shopu Footshopu. Dlouho si ale koupi nerozmýšlej, protože pro tenisky s technologií FlyEase je typické, že se rychle vyprodají.

Zpět
Sdílet
Diskuse