Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2022 11:20
Čas čtení 1:21
Adéla Ježková

Projev prezidenta Zemana: Přiznávám, že jsem se mýlil. Šílence je třeba izolovat

Projev prezidenta Zemana: Přiznávám, že jsem se mýlil. Šílence je třeba izolovat
Zdroj: Kancelář prezidenta republiky
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek dopoledne vystoupil se svým projevem k národu, vyjádřil se k aktuálnímu dění na Ukrajině.

„Dnes v časných ranních hodinách Rusko zaútočilo na Ukrajinu, Jedná se o akt nevyprovokované agrese, který je zapotřebí důsledně odsoudit. Nikoli pouze slovy, ale i činy,“ uvedl prezident hned v úvodu svého projevu. Rusko se invazí na Ukrajinu podle něj dopouští zločinu proti míru. Obyvatele České republiky vyzval ke klidu a vyjádřil plnou podporu Ukrajině.

„Mám rád ruskou kulturu, vážím si obětí ruského lidu ve 2. světové válce, ale to neznamená, že budu souhlasit s tím, že na území suverénního státu vstoupí cizí armáda,“ dodal.

Domnělé, nebo skutečné chyby nemohou být dle něj ospravedlním chyb vlastních. 

„Před několika dny jsem řekl, že Rusko na Ukrajinu nezaútočí. Přiznávám, že jsem se mýlil,“ uvedl Zeman v souvislosti s rozhovorem pro MF DNES ze 17. února, během kterého uvedl, že válka podle něj válka nebude, protože: „Rusové nejsou blázni, aby se pouštěli do operace, která jim přinese více škody než užitku.“

Zpět
Sdílet
Diskuse