Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2022 17:00
Čas čtení 1:28
Vojtěch Vanda

Rap pro Ukrajinu. V pátek vyjádří podporu umělci z Ty Nikdy, Prago Union nebo Arleta v Praze, příští týden přijde na řadu Brno

Rap pro Ukrajinu. V pátek vyjádří podporu umělci z Ty Nikdy, Prago Union nebo Arleta v Praze, příští týden přijde na řadu Brno
Zdroj: Jonáš Verespej
HUDBA ČESKÝ RAP RAP UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Koncert Rap pro Ukrajinu v Paláci Akropolis bude zábava s přispěním na dobrou věc. Nic lepšího neexistuje. Příští týden můžeš jet podpořit invazí zasaženou zemi zase do Brna s obměněným lineupem.

Připrav se. V následujících dvou víkendech na tebe totiž čekají akce, ve kterých nebude o dobrou hudbu nouze, a zároveň přispěješ na dobrou věc. V pátek se totiž chystá v Paláci Akropolis akce Rap pro Ukrajinu, na níž vystoupí rapeři z labelu Ty Nikdy, skupina Prago Union, ale i mladé, vycházející hvězdy jako Arleta, Hellwana či Anki.

Doporučeno
Koncert pro Ukrajinu na Václavském náměstí doplní akce i na dalších místech Česka Koncert pro Ukrajinu na Václavském náměstí doplní akce i na dalších místech Česka 1. března 2022 17:03

Obrovský koncert pro Ukrajinu se již konal na Václavském náměstí. Desítky tisíc lidí se přišlo podívat na známé osobnosti popové kultury, zazpívali si notoricky známé písně například od Karla Kryla a přispěli na konto Člověka v tísni miliony korun. V Praze se však budou konat i jiné, mnohem alternativnější akce, které Ukrajinu chtějí také podpořit a zároveň se tam bude hrát hudba, kterou úplně v rádiu neuslyšíš.

Akce Rap pro Ukrajinu spojí domácí rapovou scénu proti agresi Ruské federace, jejímž důsledkem jsou nejen mrtví vojáci, ale také civilisté – staří, mladí i děti nevyjímaje. Proto je fajn vyjádřit nesouhlas tzv. ve stylu, a ať už jsi fanouškem jakéhokoliv rapového žánru, přijít do Paláce Akropolis.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ty Nikdy Label (@tynikdylabel)

V pátek 4. března od 19:00 se zde sejdou zástupci labelu Ty Nikdy (Idea, Martin Matys, MC Gey, Paulie Garand, Rest a také Prezident Lourajder), a s nimi ex-Bigg Boss člen 7krát3, Prago Union, Pain, Hellwana a „nováčci“ Anki, Strýc Nory a Arleta, jejíž příběh sis mohl přečíst v našem prosincovém FRESH RAPu. Všichni dotyční nedostanou za koncert žádný honorář a veškerý výtěžek poputuje také na sbírku SOS Ukrajina organizace Člověk v tísni.

To samozřejmě není všechno. Lákali jsme na i na příští týden, tentokrát však do Brna na Flédu, kam se Rap pro Ukrajinu přesune 10. března. S trochu pozměněným lineupem, přece jenom trochu víc typičtějším pro hlavní město Moravy, zde vystoupí Ty Nikdy (Idea, Martin Matys, MC Gey, Paulie Garand, Rest, Boy Wonder, Inphy, DJ Fatte, DJ AKA a také Prezident Lourajder), Michajlov, Daniel Vardan, a Maniak. Stejně jako v prvním případě si z peněz umělci nenechávají nic a vše jde na dobročinné účely.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ty Nikdy Label (@tynikdylabel)

Vstupenku, jejíž cena se pohybuje v předprodeji od 300 do 5000 korun, si můžeš na pražský koncert pořídit zde, na ten brněnský zase tady.

Domů
Sdílet
Diskuse