Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2022 21:26
Čas čtení 0:35
Ema Stanovská

VIDEO: Celý štáb ruské televize Dožď rezignoval v živém vysílání. „Říkáme ne válce,“ prohlásili předtím, než odešli ze studia

VIDEO: Celý štáb ruské televize Dožď rezignoval v živém vysílání. „Říkáme ne válce,“ prohlásili předtím, než odešli ze studia
Zdroj: TASR/AP/Efrem Lukatsky
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Členové štábu TV Dožď řekli válce „ne“ a odešli ze studia.

Celý štáb ruského televizního kanálu Dožď (česky Déšť) rezignoval v přímém přenosu. Členové štábu vyjádřili odmítavý postoj vůči válce a hromadně odešli během závěrečného televizního vysílání. Stalo se tak poté, co ruské úřady tomuto kanálu zakázaly vysílat zpravodajství o válce na Ukrajině, píše NDTV.

Doporučeno
Válka na Ukrajině: Rusko porušilo příměří v Mariupolu, civilisté se nemohou evakuovat Válka na Ukrajině: Rusko porušilo příměří v Mariupolu, civilisté se nemohou evakuovat 5. března 2022 12:39

Jedna ze zakladatelek televize Dožď Natalia Sindejevová těsně předtím, než ostatní zaměstnanci odešli ze studia, prohlásila: „Ne válce.“ Kanál později v prohlášení uvedl, že provoz pozastavil „na neurčito“.

Video s hromadnou rezignací sdílel na síti LinkedIn spisovatel Daniel Abrahams. Hned se stalo virálním.

Po dramatickém odchodu štábu začala televize vysílat scénu z baletu Labutí jezero, kterou vysílaly ruské kanály v roce 1991, když se zhroutil Sovětský svaz.

Ruská vláda dnes pozastavila i vysílání jednoho z posledních liberálních médií – rozhlasovou stanici Echo Moskvy, která rovněž informovala o dění na Ukrajině. Rusko zablokovalo také platformy Twitter a Facebook, které desítkám milionům ruských občanů zprostředkovávaly nezávislé informace a názory.

Domů
Sdílet
Diskuse