Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2022 15:30
Čas čtení 1:42
Dominik Vetrák

The Batman je druhý největší kinofilm od roku 2020. Režisér prozradil, jestli bude Joker záporákem v pokračování

The Batman je druhý největší kinofilm od roku 2020. Režisér prozradil, jestli bude Joker záporákem v pokračování
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BATMAN
Uložit Uložené

The Batman je hit. Snímek zažil v Hollywoodu druhý největší premiérový víkend od roku 2020.

Komiksový film The Batman od hollywoodského studia Warner Bros. je velký hit. Během prvního víkendu v kinech se mu v USA a Kanadě podařilo vydělat 128 milionů dolarů, což je druhý nejlepší výsledek pandemické éry. Více se během premiéry v USA a Kanadě podařilo vydělat jen komiksovce Spider-Man: No Way Home (260 milionů dolarů). 

Zbytek světa do pokladny přisypal dalších 120 milionů dolarů, takže snímek vydělal za první víkend v kinech 248,5 milionu dolarů. Samozřejmě, studio neobdrží celou tuto částku. Po odečtení všech nákladů (náklady na kopie a přepravu filmu do celého světa, podíl kin a tak dále) jim z finální částky zůstane možná 40-50 %.

Je možné, že se kvůli pandemické éru změnily podmínky a nastavení podílu ze zisků, které si studia a kina rozdělují, takže s jistotou už o tržbách a ziscích nemůžeme mluvit.

Doporučeno
RECENZE: The Batman RECENZE: The Batman 3. března 2022 13:30

Zapomínat nesmíme ani na to, že v základním rozpočtu na natočení filmu (The Batman stál 200 milionů dolarů) nejsou započítány náklady na propagaci filmu, které se u tak velkých blockbusterů vyšplhají i na 150 milionů dolarů. Jisté ale je, že The Batman je úspěšný film.

Pár desítek milionů dolarů ještě film vydělá z chystaných premiér v Číně a Japonsku, které proběhnou v průběhu března, nemluvě o tom, že film bude vydělávat v kinech po celém světě i v následujících týdnech a měsících.

V následujících odstavcích budou spoilery z konce filmu. Režisér Matt Reeves po premiéře poskytuje různé rozhovory. Během jednoho takového pro magazín Variety potvrdil, že vězeň z konce filmu, který mluví se záporákem Riddlerem (herec Paul Dano), je skutečně Joker. Hraje ho Barry Keoghan  as Batmanem v tomto světě už něco zažil (Batman v tomto filmu bojuje se zločinem už dva roky).

The Batman
Zdroj: Warner Bros.

Režisér Reeves prozradil, že Joker měl mít ve filmu mnohem větší roli. Batman za ním měl přijít, když si s Riddlerem nevěděl rady a potřeboval proniknout do mysli psychicky nemocného člověka.

S pomocí Jokera mu chtěl udělat psychologický profil jako ve stylu seriálu Mindhunter, když agenti FBI diskutovali se sériovými vrahy, aby je lépe chápali a snadněji tak odhalili další sériové vrahy. Režisér tyto scény úplně vymazal, ale jednu z nich bychom měli spatřit online někdy v budoucnosti. 

Doporučeno
10 faktů o Batmanovi, které tě (možná) překvapí 10 faktů o Batmanovi, které tě (možná) překvapí 16. března 2022 11:30

Režisér potvrzuje, že ani tak nešlo o žádný easter egg či lákání k pokračování, ale spíše vystřiženou, důležitou roli pro Jokera. Sám neví, jestli Joker vůbec bude v pokračování a jaké má místo v dalším příběhu, takže to rozhodně neber tak, že Joker bude hlavním záporákem v The Batman 2. Režisér Matt Reeves se o Jokerově roli a o tom, proč jeho jedinou scénu ve filmu nakonec nechal, rozmluvil více zde.

Batman
Zdroj: Warner Bros.
Domů
Sdílet
Diskuse