Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
8. března 2022 11:24
Čas čtení 1:04
Tereza Šnajdrová

Dominik Feri je stíhán i za znásilnění spáchané na dítěti. Hrozí mu až 10 let za mřížemi

Dominik Feri je stíhán i za znásilnění spáchané na dítěti. Hrozí mu až 10 let za mřížemi
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman
NEWS DOMINIK FERI
Uložit Uložené

V květnu roku 2021 obletěla celé Česko zpráva, že se poslanec TOP 09 Dominik Feri údajně dopouštěl sexuálního obtěžování žen. Policie ČR nyní ve vyšetřování postoupila a Dominika Feriho obvinila ze znásilnění.

V květnu roku 2021 celé Česko obletěla zpráva, že se bývalý poslanec TOP 09 Dominik Feri údajně dopouštěl sexuálního násilní na ženách. Článků serverů Alarm a Deník N, ve kterých nechyběly ani svědecké výpovědi, se ujala Policie ČR, která nyní v celé kauze vyvodila závěry. Dominika Feriho obvinila ze znásilnění, informuje ČT24.

„Kriminalisté v tomto případu zahájili trestní stíhání konkrétní osoby pro trestný čin znásilnění. V případě odsouzení hrozí pachateli až desetiletý pobyt za mřížemi, jelikož je stíhání vedeno i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti,“ vyjádřil se k případu mluvčí policie Jan Daněk.

Doporučeno
Dominik Feri čelí nařčení ze sexuálního obtěžování žen. Deník N a Alarm přinesly jejich svědectví Dominik Feri čelí nařčení ze sexuálního obtěžování žen. Deník N a Alarm přinesly jejich svědectví 25. května 2021 17:01

Policie obvinila exposlance Dominika Feriho ze znásilnění. Policie Feriho prověřuje od loňského června, kdy ho několik žen v médiích obvinilo ze sexuálního obtěžování a násilí,“ píše ČT24. Policie jej mimo jiné obvinila také z trestného činu znásilnění spáchaného na dítěti.

Kauza byla otevřena na jaře roku 2021, kdy Deník N ve spolupráci s Alarmem nasbíral svědectví několika dívek, k nimž se údajně politik choval predátorsky a některé z nich měl sexuálně zneužít. Ve dnech po publikaci článků se Dominik Feri vzdal poslaneckého mandátu, stáhl se ze sociálních sítích a případem se začala zabývat Policie ČR.

Dlouhé měsíce se zdálo, že případ nikam nepostupuje a v září minulého roku kauzu bývalého poslance TOP 09 dokonce dostal nový žalobce. Nyní však Policie ČR ve vyšetřování postoupila a Dominika Feriho obvinila ze znásilnění.

Dne 7. března 2022 zahájil policejní orgán trestní stíhání jedné fyzické osoby pro jednání, které bylo kvalifikováno jako trestný čin znásilnění. V předmětné věci bude nadále pokračovat přípravné řízení trestní, a to ve fázi vyšetřování,“ řekl pro Aktuálně mluvčí Městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Domů
Sdílet
Diskuse