Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2022 19:48
Čas čtení 0:42
Kamila Šebestová

Ind, který chová v Donbasu leoparda a pumu: Zůstanu s nimi do poslední minuty. Jsme v nebezpečí, obklíčili nás Rusové

Ind, který chová v Donbasu leoparda a pumu: Zůstanu s nimi do poslední minuty. Jsme v nebezpečí, obklíčili nás Rusové
Zdroj: Unsplash/Uriel Soberanes/volně k užití
NEWS UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Z malého městečka v Donbasu už všichni odešli. Girikumar Patil tam však zůstal i se svými dvěma exotickými domácími mazlíčky.

„Jsme v nebezpečí, obklíčili nás Rusové,“ říká 40letý indický lékař, který žije v Donbasu s pumou a leopardem. „Ale já s nimi zůstanu do poslední minuty,“ říká statečně pro Vice News.

Girikumar Patil se na Ukrajinu přestěhoval před 15 lety a vystudoval zde medicínu. V Donbase pracoval jako ortoped. Kromě toho má však jeden netradiční koníček, a tím je chov exotických zvířat.

Doporučeno
České obchody stahují z prodeje ruské produkty, zmizí hlavně vodka České obchody stahují z prodeje ruské produkty, zmizí hlavně vodka 10. března 2022 12:30

20měsíční samice leoparda a 6měsíční puma jsou pro něj podle jeho vlastních slov jako jeho děti. Yasha a Sabrina se nyní společně s ním skrývají před ruskou invazí.

„Nemohu bez nich žít a ony nemohou žít beze mě,“ říká Girikumar Patil. V dětství bydlel u lesa, kde se podle svých slov zamiloval do exotických zvířat. Proto teď pár z nich také vlastní. Z městečka, kde žije, už údajně většina obyvatel uprchla před válkou. Girikumar Patil tam ale chce zůstat.


Indickou vládu požádal o evakuaci, problém však je, že by mu nedovolila vlastnit zvířata. Musel by je poslat do zoologické zahrady a to nechce. „Jaký by to mělo smysl, pokud je indická vláda umístí do zoo?“ 

Zpět
Sdílet
Diskuse