Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2022 10:30
Čas čtení 2:37
Richard Balog

Obuv z týdnů módy byla ve znamení fotbalových sálovek Gucci, futuristických tenisek Givenchy a extravagance Versace

Obuv z týdnů módy byla ve znamení fotbalových sálovek Gucci, futuristických tenisek Givenchy a extravagance Versace
Zdroj: Givenchy
MÓDA
Uložit Uložené

Fantazii se meze nekladou a oděvní průmysl je toho nejlepším důkazem.

Obuv je důležitou součástí každého outfitu a návrháři si na jejím vzhledu dávají záležet. Výjimkou nejsou ani ženské kolekce určené pro období podzim/zima 2022, v rámci kterých módní domy představily desítky zajímavých modelů bot, kozaček, lodiček, ale také tenisek. 

Vybrali jsme nejlepší, mezi kterými najdeš díla od značek jako Gucci, Versace, Givenchy nebo Loewe. Lepší obraz o těchto designérských provedeních si uděláš díky snímkům.  

Nejlepší momenty z přehlídek ženských ready-to-wear kolekcí najdeš ve zvláštním článku. Viděli jsme extrémně krátké sukně z dílen Diesel, spolupráci mezi módním domem Gucci a značkou Adidas, ale také pyžama a župany jako součást outfitů v rámci kolekce od Palm Angels.

Doporučeno
10 nejlepších tenisek s logem Nike, které můžeš mít doma do 24 hodin 10 nejlepších tenisek s logem Nike, které můžeš mít doma do 24 hodin 9. března 2022 10:30

Futuristické linie od značky Givenchy

Návrhář Matthew M. Williams ukázal francouzskému módnímu domu novou tvář a hluché období bez vlastní identity je už pouhou minulostí. Givenchy je moderní značka. 

Důkazem jsou modely oblečení, ale také boty a tenisky, které jsme viděli na poslední přehlídce v Paříži. Williams vsadil na experimentální přístup a výsledkem jsou futuristické siluety z elastických syntetických tkanin. Pochybujeme, že je někdo zařadí do své pravidelné rotace tenisek, ale jde o příjemnou a neotřelou změnu oproti klasickým modelům.

Givenchy
Zdroj: Givenchy

Super vysoké boty na podpatcích z dílny módního domu Versace

Versace je symbolem luxusu a okázalého designu již dlouhá desetiletí. V nastoleném trendu se nesla také kolekce podzim/zima 2022 určená pro všechny ženy bez ohledu na typ postavy. 

Nejvýraznějším momentem přehlídky byly super vysoké boty na podpatcích, které Donatella Versace představila již loni a okamžitě se staly žádaným artiklem. Návrhářský tým připravil extravagantnější verzi v různých barevných provedeních včetně neonově zelené s odlišnými typy zapínání.

Versace
Zdroj: Versace
Versace
Zdroj: Versace

MM6 Maison Margiela x Salomon

Spolupráce, kterou jsme neočekávali, ale okamžitě se zařadila mezi nejzářivější momenty Pařížského týdne módy. Kreativní ředitel John Galliano obohatil kolekci MM6 Maison Margiela o sportovní obuv Salomon, se kterou si vyhrál do nejmenších detailů. 

Nízkou siluetu zahalil do syntetických materiálů a atraktivní barevné kombinace šedé a hnědé s výraznými akcenty zelené, modré a růžové. Už dlouho jsme neviděli hezčí obuv určenou do hor a terénu, kterou bychom nosili i do školy nebo práce.

MM6 Maison Margiela
Zdroj: MM6 Maison Margiela

Retro fotbalové sálovky i kozačky se třemi proužky od Gucci

Alessandro Michele vytáhl na Milánském týdnu módy eso z rukávu. Novou ready-to-wear kolekci Gucci doplnil o sportovní modely značky Adidas včetně fotbalových sálovek a kozaček.

Konkrétně jde o návrhy jako vystřižené ze 70. a 80. let, které jsou zahaleny do pestrých kombinací barev a vzorů, monogramu italského módního domu i tří proužků sportovního giganta. Nejvíce nás zaujala známá silueta Gazelle v ikonickém bílo-červeno-zeleném provedení a modré kozačky s kontrastními bílými proužky na boční straně. 

Charismaticky návrhář popsal jednotlivé modely takto: „Používám metaforu magického zrcadla k přiblížení fantazmagorické síly módy.“

Gucci x Adidas
Zdroj: Gucci
Gucci x Adidas
Zdroj: Gucci

Motorkářské kozačky Christian Dior

Vedení módního domu Christian Dior opustilo svoji komfortní zónu a Maria Grazia Chiuri ve spolupráci se společností D-Air Lab představila ženskou módu z budoucnosti včetně obuvi.

Z jednotlivých typů nás zaujaly především kožené motorkářské kozačky s hrubou podrážkou, které jsou jako stvořené do sychravého počasí. Grazia Chiuri společně se svým týmem doplnila černý podklad o kontrastní černo–žluté panely, bílo–žluté proužky i nápis na jazyku. Botám dáváme plný počet bodů.

Christian Dior
Zdroj: Gorunway

Loewe jde ve stopách Louis Vuitton

Španělský módní dům Loewe sice není známý tolik jako například značky Balenciaga, Fendi nebo Prada, ale stojí za pozornost. Důkazem jsou také „nafukovací“ boty, které návrhář Jonathan Anderson představil jako součást kolekce podzim/zima 2022.

Základem bot je masivní pryžová podrážka, na které je velký kus kůže se stahováním, díky čemuž se silueta přizpůsobí chodidlu. Nepochybujeme o tom, že Anderson našel inspiraci v modelech z dílen Louis Vuitton, ale přesto jde o zajímavou zimní obuv, kterou neuvidíš na každém.

Loewe
Zdroj: Gorunway

Chanel vsadil na rybářské holínky

Chanel je symbolem luxusu a tento status francouzský módní dům potvrdil i minulý týden. Značka v domácí Paříži představila kolekci pro období podzim/zima 2022, které dominoval tvíd, ale nejvíce pozornosti jsme věnovali rybářským holínkám. 

Návrhářský tým vsadil na dvojici kozaček v černém a tmavě zeleném barevném provedení, na kterých svítí logo a kontrastní lemování. Doplníš svoji sbírku obuvi o holínky?

Chanel
Zdroj: Gorunway
Chanel
Zdroj: Gorunway
Domů
Sdílet
Diskuse