Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2022 7:39
Čas čtení 0:53
Tímea Krauszová

Itálie vyčlenila rozpočet, ze kterého ti zaplatí svatbu třeba i v Římě. Získat můžeš grant až do výše 50 tisíc korun

Itálie vyčlenila rozpočet, ze kterého ti zaplatí svatbu třeba i v Římě. Získat můžeš grant až do výše 50 tisíc korun
Zdroj: Unsplash/Álvaro CvG/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI ITÁLIE
Uložit Uložené

Peníze můžeš využít na oblečení, výzdobu, zaplacení pronájmu místnosti nebo i na služby kadeřníka či maskérky.

Italský region Lazio, ve kterém se nachází i Řím, vyčlenil 10 milionů eur (zhruba 250 milionů korun) na podporu svateb. Jde o peníze z fondu na revitalizaci po covidové pandemii, přičemž jeden pár může získat grant v maximální výši dvou tisíc eur (50 tisíc korun), informuje CNN. Kampaň s názvem Nel Lazio Con Amore (V Laziu s láskou) podpoří sňatky, které se uskuteční kdekoli v regionu v roce 2022.

Doporučeno
Leoš Mareš oznámil narození třetího potomka Leoš Mareš oznámil narození třetího potomka 10. března 2022 17:15

Líbánky na účet podniku

Celkový rozpočet můžeš utratit téměř bez omezení. Peníze lze využít ke koupi svatebních šatů nebo obleků, prstenů, pronájmu místnosti či k zaplacení účesu a make-upu. K pronájmu prostor na hostinu, na katering nebo líbánky můžeš využít maximálně 700 eur (zhruba 17 tisíc korun).

Svatba se může uskutečnit kdekoli v regionu včetně hlavního města Říma. Platby za služby musí proběhnout mezi 14. prosincem 2021 a 31. lednem 2023, a to osobně, ne online. Faktury ti uhradí po zaplacení, přičemž na každém potvrzení musí být jasně uvedeno, že jde o platby za služby, které souvisejí se sňatkem. Samozřejmě, celkově můžeš na svatbu utratit i více než zmíněné dva tisíce eur, ale to je nejvíc, kolik ti proplatí.

Přihlásit se mohou Italové i cizinci, nicméně webstránka i samotná přihláška jsou dostupné pouze v italštině. Na podání přihlášek není dán pevný deadline: grantová výzva se ukončí v momentě, kdy se vyčleněných 10 milionů eur utratí.

Zpět
Sdílet
Diskuse