Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2022 9:31
Čas čtení 5:23
Tímea Krauszová

S jejich make-upem začínala každá mladá dívka v Česku a na Slovensku. Jaký je příběh Dermacolu a proč značku milují i v zahraničí?

MÓDA KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI
Uložit Uložené

Rodinná firma i po 56 letech sídlí v Česku. Prodávají však do celého světa.

Česká značka Dermacol vznikla v českých filmových ateliérech Barrandov v roce 1966. Licence na make-up se rychle prodala do Hollywoodu a produkty z tehdejšího Československa během skoro 60 let dobyly již desítky zemí. V té době šlo nejen o československý, ale také evropský unikát: žádná firma v té době nenabízela takový produkt vyvíjený speciálním týmem odborníků.

Při tvorbě krycího make-upu, dodnes nejkultovnějšího produktu značky, stála kosmetička Olga Knoblochová, známá také jako Lady Dermacol. Šlo o spolupráci kosmetiček a maskérek (tedy profesionálů, kteří pracovali s produkty) a dermatologů a chemiků (tedy odborníků, kteří se starali o výrobu produktu). Od roku 2006 vyrábějí produkty v továrně v Brně.

V Česku a na Slovensku vzniklo mnoho zajímavých kosmetických značek. Refresher se postupně podívá na ty nejzajímavější z nich a kromě příběhu firmy ti přineseme také přehled produktů, které stojí za vyzkoušení. Nemohli jsme začít jinou firmou než tou, která se dostala také do hollywoodských studií. Přinášíme ti nejen příběh značky Dermacol, ale také pohled na to, kam se jejich produkty posunuly a které z nich možná stojí za tvou pozornost.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dermacol_International (@dermacol_international)

Více o kosmetice a estetických procedurách si přečteš v této sekci článků. Produkty testujeme na vlastní kůži, mluvíme i s dermatology a estetickými chirurgy a chodíme se dívat do kosmetických salonů a na kliniky plastické chirurgie, abychom viděli zkrášlovací procedury na vlastní oči. Přinášíme ti nesponzorovaný a objektivní pohled na krásu a vše, co toto byznysové odvětví nabízí. Pokud chceš naši tvorbu podpořit, přidej se do klubu Refresher+.

Lokální, rodinná, naše

Firmě dnes šéfují Vladimír a Věra Komárovi, kteří Dermacol převzali v roce 2002. Za dvě dekády se rozšířili i mimo Evropu, v současnosti exportují do 67 zemí světa (například USA, Polsko, Saúdská Arábie, Vietnam, Čína).

Doporučeno
Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku Kosmetické novinky: Jarní paletka očních stínů za 260 korun, virální balzámy na rty a séra Glow Recipe v Česku 5. dubna 2024 13:00

I přes stále větší počet zaměstnanců a obchodů se považují za rodinnou firmu, řekla pro Refresher brand manažerka Dermacolu Veronika Přibylová. „Když například vyvíjíme novou rtěnku, proces návrhu a výroby je velmi dlouhý. Jeho součástí je i testování či navrhování nových odstínů.“ Do těchto procesů se zapojují i ​​Komárovi, kteří podle slov Přibylové přistupují ke značce a jejím produktům jako ke svým vlastním.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 111961 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Kde vznikají nové produkty a zda se do vývoje zapojují také majitelé firmy.
  • Jak vznikl známý make-up od Dermacolu, který dokáže zakrýt akné i tetování.
  • Proč značka neprodává více produktů speciálně pro muže.
  • Které další produkty jsou od české značky zajímavé a proč.
Zpět
Sdílet
Diskuse