Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2022 12:37
Čas čtení 0:53
Ema Stanovská TASR

Generálna prokuratúra by sa mala začať zaoberať rozpustením strán ĽSNS a Republika, žiada SaS. Vraj sú financované Ruskom

NEWS
Uložit Uložené

Podľa SaS sú tieto strany prepojené na ruských špiónov.

Generálna prokuratúra by sa mala začať čím skôr zaoberať návrhom na rozpustenie strany ĽSNS a mimoparlamentného hnutia Republika. Žiada to strana SaS. Dôvodom sú podľa strany ich medializované prepojenia na ruských špiónov a možné financovanie z Ruska.  


„Prezentované dôkazy orgánov činných v trestnom konaní v súvislosti s ruskými špiónmi na Slovensku jednoznačne smerujú k podozreniu, že ĽSNS je financovaná z Ruska. Navyše všetko nasvedčuje tomu, že prepojenie na ruských špiónov môže byť oveľa väčšie a týkať sa aj strany Republika. Činnosť obidvoch strán je tak v priamom rozpore s Ústavou SR, a preto je najvyšší čas začať sa zaoberať ich rozpustením,“ skonštatoval v stanovisku strany poslanec Miroslav Žiak z SaS.


Predstavitelia oboch strán by mali byť podľa SaS ignorovaní aj v médiách. „Nemôže nám byť jasné, aké názory prezentujú jednotliví politici ĽSNS a Republiky – či sú to ich osobné názory alebo ide o názory, za ktoré majú zaplatené z Ruska. Médiá by sa mali vyvarovať akejkoľvek príležitosti ponúknuť týmto osobám akýkoľvek priestor,“ doplnil člen Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Foltin z SaS.


Polícia v súvislosti s vyšetrovaním vyzvedačstva a korupcie prepojenej s Ruskou federáciou zadržala niekoľko osôb. Medzi nimi bol aj Jozef M., ktorý mal pracovať ako asistent nezaradeného poslanca Miroslava Suju. Ten kandidoval za ĽSNS, aktuálne pôsobí v Republike. Jozefa M. polícia neobvinila a prepustila ho na slobodu.

Domů
Sdílet
Diskuse