Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2022 13:57
Čas čtení 1:23
Martin Mičuda

Nové BMW řady 7 se pomalu odhaluje. Získá kontroverzní masku, vnitřní kino a elektrickou verzi i7

Nové BMW řady 7 se pomalu odhaluje. Získá kontroverzní masku, vnitřní kino a elektrickou verzi i7
Zdroj: BMW
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložit Uložené

Vlajková loď z Mnichova začíná vykládat karty na stůl.

K odhalení nové sedmičky dojde už za pár týdnů, protože jak se dozvídáme, oficiální premiéra je naplánována na duben. Spolu s novou řadou se bok po boku představí i elektrická verze i7, ale to, že má jít o velkolepý akt, potvrzuje i skutečnost, že půjde o globální akci – nová vlajková loď BMW se ukáže v New Yorku, Mnichově a současně i v Pekingu.

Doporučeno
Nové BMW M4 může mít po úpravách od AC Schnitzeru až 610 koní, čímž překonává i osmiválcové M5 Nové BMW M4 může mít po úpravách od AC Schnitzeru až 610 koní, čímž překonává i osmiválcové M5 16. března 2022 8:30

V tomto momentě je výrobce ještě skoupý na podrobné technické parametry, obě limuzíny by měly poskytnout výjimečný zážitek z interiéru, který se skládá z digitálních součástí a exkluzivních materiálů. Důkazem toho jsou první záběry i krátká videoupoutávka, která zároveň potvrzuje i to, že radikální změnou projdou přední partie – dominovat jim bude ještě větší maska a horizontálně rozdělené světlomety. Již nyní tedy víme, že předchozí kontroverzní počítačové vizualizace nezávislých grafiků předpovídaly správně.

BMW, i7, rad 7,
Zdroj: BMW

Mezi speciální designové elementy zároveň patří velmi lehké části vytvořené z exkluzivního křišťálového skla či osvětlené kontury mřížky chladiče. Neméně zajímavý a netradiční bude očividně i vnitřní prostor. Spolu se zakřiveným displejem BMW Curved Display po vzoru iX můžeme očekávat také nový osvětlený funkční pás na palubní desce a dveřích – BMW Interaction Bar tvoří součást náladového osvětlení.

Třešničkou na dortu bude zadní část interiéru, která nabízí jedinečný komfort cestování v podobě výjimečného kinozážitku. Obrazovka BMW Theatre Screen, která se spustí ze stropu, totiž poskytne mimořádně širokoúhlou zobrazovací plochu s úhlopříčkou až 31", panoramatický formát zobrazení 32:9 a rozlišení až 8K. Zadní sedadla se díky tomu přemění na exkluzivní soukromý kinoprostor.

Doporučeno
Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku Toto Pagani je jako jednorožec ze staré školy. Má dvanáctiválec, 850 koní, sekvenční převodovku a extrémní aerodynamiku 27. listopadu 2023 14:00

BMW tak naznačuje, že nová řada 7 bude v mnoha ohledech zcela průlomová. Zatím poslední důležitou informací, kterou se dozvídáme, je fakt, že právě elektrická verze i7 bude ta vůbec nejvýkonnější z palety nabízených motorizací. Po vzoru modelu iX M60 půjde pravděpodobně o maximální systémový výkon 455 kW/619 koní a 1 100 Nm. Benzínový dvanáctiválec je už mimo hru. Vrcholem spalovací nabídky tak bude osmiválec. Více zjistíme už příští měsíc.

BMW, i7, rad 7,BMW, i7, rad 7,BMW, i7, rad 7,BMW, i7, rad 7,
Zobrazit galerii
(5)
Domů
Sdílet
Diskuse