Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. března 2022 9:30
Čas čtení 5:45
Jakub Paulík

Satanisté se ukájeli nad odříznutými ženskými prsy. Svého vůdce se báli, prý měl nadpřirozené schopnosti

Satanisté se ukájeli nad odříznutými ženskými prsy. Svého vůdce se báli, prý měl nadpřirozené schopnosti
Zdroj: High School Junkies
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Začátkem 80. let v Chicagu skupina mladých satanistů unášela ženy.

Členové satanistického kultu Ripper Crew mezi lety 1981 a 1982 zavraždili přibližně 17 až 20 lidí. Těla mnoha se dodnes nenašla. Většinou si vyhlédli ženy, které znásilnili a ukájeli se nad jejich amputovanými prsy. Části těl obětí podle výpovědí pachatelů využívali při okultismu a následně je i jedli.

Jejich tresty byly 70 a 120 let ve vězení, doživotí a trest smrti. Přesto se jeden z odsouzených vrahů dostal po odpykání poloviny trestu za dobré chování na svobodu. Nyní tvrdí, že je nevinný.

Naše redakce se dlouhodobě věnuje výrazným kriminálním případům z domova i zahraničí. Nedávno jsi u nás mohl číst o největší masové střelbě v Británii nebo o „prvním slovenském teroristovi“. Podpořit nás můžeš členstvím v klubu Refresher+.

Ripper Crew
Zdroj: Chicago Police Department

Vůdce satanistů ubližoval i vlastní ženě

Báli se ho. Ani jeden z trojice členů satanistického gangu nechtěl svědčit proti vůdci Robinu Gechtovi. Mysleli si totiž, že je ve spojení se samotným peklem, v důsledku čehož má nadpřirozené schopnosti. I kdyby Robina Gechta dostalo jejich svědectví do vězení na doživotí nebo by skončil popraven, existovalo podle nich riziko, že je za to potrestá. Cílem skupiny, mediálně přezdívané Ripper Crew či Chicago Rippers, byly téměř výhradně ženy. Ty unášeli v dodávce, brutálně je mučili a znásilňovali.

Vůdce gangu Robin Gecht byl jako teenager obviněn ze sexuálního obtěžování své sestry. Jeho výrazná sexuální náruživost a hlavně zaměřenost na prsa jako fetiš spojený s extrémním sadismem se projevovaly také v dospělosti při sexuálním životě s manželkou, které do prsů strkal ostré předměty, jako například špendlíky. Ke svým obětem přitom nebyl o nic mírnější, právě naopak.

Prsa několika žen amputoval a následně nad nimi údajně během satanistických rituálů všichni členové Ripper Crew masturbovali. Výpočet zvrhlostí čtveřice satanistů však tímto zdaleka nekončí. Jejich ohavnosti jsou srovnatelné s dalším známým sériovým vrahem z Chicaga Johnem Gacym, pro něhož, mimochodem, Robin Gecht v minulosti podle Chicago Tribune pracoval.

Ripper Crew
Zdroj: M2 Pictures

Trofeje z ženských prsou

V červnu 1981 manažer hotelu Brer Rabbit kráčel k nedalekému poli, kam ho vedl pronikající zápach. V příkopu našel tělo mladé ženy, která měla spodní prádlo stažené k nohám a ruce spoutané za zády. Šlo o oficiálně první oběť vrahů z Ripper Crew — 26letou (podle některých zdrojů 28letou) prostitutku a matku dvou dětí Lindu Sutton.

Hrozivý pohled se vyšetřovatelům naskytl poté, co tělo zavražděné přetočili na záda. Zjistili, že jí pachatelé odřízli prsa. Jak později vypověděl jeden z členů skupiny, amputované části ženských těl využívali při satanistických rituálech. Koroner po obhlídce těla zjistil, že ženu vrazi zabili před několika dny, a tak se její tělo začalo už rozkládat.

 

Po první vraždě následovala přibližně roční pauza (není však vyloučeno, že vraždili i v tomto období), po které 15. května 1982 unesli 21letou realitní agentku Lorraine Borowskou. Únosci ji zastihli nedaleko od vchodu do realitní kanceláře, ve které pracovala. Při souboji s pachateli jí na zem spadly klíče, kosmetika a vyzuly se jí boty, píší CBS News. Policie byla bezradná. Její tělo s uříznutým prsem bylo nalezeno až o 5 měsíců později.

Vražda
Zdroj: Youtube/ABC 7 Chicago

Po vraždě Lorraine Borowské zřejmě nabyli pocitu, že jsou neohrozitelní, a tak se v zabíjení rozjeli. Jen dva týdny po únosu realitní agentky si vyhlédli 30letou ženu jménem Shui Mak. Na odlehlém místě ji brutálně zbili, přičemž jí útoky pěstmi zlomili zub a rozbili lebku. Při svlékání ženy si všimli, že má menší prsa než předchozí oběti, a tak amputaci tentokrát vynechali.

Namísto toho mladou ženu mnohokrát bodli do hrudníku a na vzniklých bodných ranách vykonávali soulož, při které se všichni střídali. Následně ji uškrtili. Policie našla oběť o 4 měsíce později. V tomto bodě si vyšetřovatelé začali uvědomovat, že případy trojice žen jsou značně podobné. Indicie je vedly k jednomu nebo několika sériovým vrahům.

Ženu sexuálně zneužili rukojetí sekery

Dva týdny po únosu Shui Maik do dodávky nabrali třiadvacetiletou prostitutku Angel York. Tu sice nezabili, ale vyřízli jí do prsu díru, se kterou tak jako u Shui Maik provedli soulož, a následně ji vyhodili z auta. Její výpověď na policii bohužel na dopadení vrahů nestačila. Naneštěstí tedy o 2 měsíce později, v srpnu, zavraždili 18letou Sandru Delaware a odřízli jí levý prs.

Podobná zranění utrpěla i jednatřicetiletá Rose Davis. U ní se projevila další vlna neuvěřitelného sadismu v momentě, kdy ženě začali do pohlavního orgánu násilně strkat rukojeť sekery. Této brutální činnosti se oddali s obrovskou agresivitou, přičemž lékaři v pohlavním orgánu ženy později našli kousky ulomeného dřeva.

V říjnu téhož roku byl zastřelen drogový dealer Rafael Tirad, který byl jejich jedinou mužskou obětí. Podle výpovědi prostě dostali chuť „sundat nějaké n*gry“. V daném případě šlo o vraždu, při které oběť nerozřezali a části těla nevyužili při satanistickém rituálu.

Šéf, manžel, milující otec... a sadistický vrah

Podle tvůrců dokumentu American Occult v některých případech Ripper Crew vraždili a znásilňovali společně, jindy nebyli přítomni všichni. V případě sexuálně zneužité a mučené Beverly Washington, která byla oficiálně poslední obětí, jednal na vlastní pěst vůdce Robin Gecht. Ženu unesl ve své dodávce a na odlehlém místě ji donutil k orálnímu sexu. Následně ji omámil drogami, uřízl jí pravý prs a levý amputoval.

Po extrémním mučení ženu vyhodil na ulici, kde ji našli kolemjdoucí lidé. Navzdory rozsáhlým zraněním se jí podařilo přežít. Její popis červené dodávky a detailů z vozu policisty dovedl přímo ke skupině sadistických satanistů.

Zanedlouho poté policie zastavila dodávku, ve které seděl jeden z pachatelů jménem Edward Spreitzer. Ten policistům řekl, že vůz patří jeho šéfovi Robinu Gechtovi, který zaměstnával všechny tři pachatele.

Beverly Washington násilníka na fotografii bez problémů poznala, ale samotný Gecht, kterého lidé znali jako podnikatele, otce a manžela, všechno popřel. Sousedé v dobové reportáži pro CBS Chicago vypověděli, že na ně Gechtovi působili jako normální rodina a Robin Gecht se jevil jako milující otec.

Satanistické rituály se konaly, když manželka nebyla doma

Jelikož policisté neměli proti Gechtovi žádné přímé důkazy, potřebovali zlomit jeho zaměstnance Edwarda Spreitzera, který se zdál snáze ovlivnitelný. Ze Spreitzera nakonec vypadlo, že se zúčastnil únosu nejméně 7 žen, kterým Robin Gecht odřízl prsa a později nad nimi masturboval, k čemuž prý nutil i Spreitzera. Po šokujících prohlášeních se ale „stáhl do kouta“ a odmítl podepsat svou výpověď. Jak se později ukázalo, svého dominantního šéfa se velmi bál.

Namísto na něj prstem ukázal na třetího člena skupiny Andrewa Kokoraleise, který se policistům přiznal k vraždám i satanistickým rituálům. Na trestných činech se podílel i jeho bratr Thomas, kterého srazil na kolena detektor lži. Odpor rozumově zaostalejšího muže s IQ 75 policisté po krátké době zlomili a dozvěděli se několik skutečně odpudivých informací.

Podle výpovědi Thomase Kokoraleise byli všichni čtyři členy satanistické skupiny, která při satanistických rituálech využívala odříznuté části ženských těl. Jejich vůdce Robin Gecht si údajně mezi svými trofejemi skrýval 15 ženských prsů, uvádí autorka knihy Evil Serial Killers: In the Minds of Monsters Charlotte Greig s odkazem na výpověď.

Rituály se údajně odehrávaly v podkroví u Gechta na adrese 2163 N. McVicker Ave v době, kdy jeho žena a děti nebyly doma. Podle Kokoraleisovy výpovědi nad odříznutými částmi ženských těl společně masturbovali a následně je i ochutnávali.

Policisté při prohlídce podkroví skutečně našli řadu satanistických symbolů, knih a různých jiných předmětů. Místnost tedy mohla sloužit na okultistické rituály, ale odříznuté prsy v podkroví ani nikde v domě nebyly. Buď se jich tedy Robin Gecht před zatčením zbavil, nebo si jeho spolupachatel vymýšlel.

Kokoraleis dále tvrdil, že Gecht přes rituály získal nadpřirozené síly a uměl komunikovat přímo s představiteli pekla. Pro strach z vůdce proti němu u soudu nakonec nikdo nechtěl svědčit. Bývalý vyšetřovatel Warren Wilkosz o Robinu Gechtovi řekl, že v porovnání s ním vypadá i nechvalně známý manipulátor a vůdce kultu Charles Manson jako „skautík“.

Ripper Crew
Zdroj: Illinois Department of Corrections

Vůdce Ripper Crew se může dostat ven nejdříve za 20 let

Robin Gecht nakonec dostal 120letý trest. Thomas Kokoraleis byl odsouzen k 70 letům a za dobré chování byl jako 58letý v roce 2019 propuštěn na svobodu. Edwarda Spreitzera čekalo doživotí bez nároku na podmíněné propuštění. Andrew Kokoraleis dostal jako jediný trest smrti. Popravili ho v roce 1999 ve věku 35 let.

Thomas Kokoraleis, který byl odsouzen za vraždu Lorraine Borowské, se po podmíněném propuštění nestáhl do pozadí, ale souhlasil se setkáním s novináři. Pro CBS Chicago popřel, že by se někdy zúčastnil jakékoli vraždy či satanistického rituálu. V době, kdy Ripper Crew zavraždili Lorraine Borowskou, byl prý se svým otcem a ke všemu se přiznal jen proto, že byl zdrogován. S rodinou oběti se odmítá setkat a zájem o kontakt nemá ani druhá strana.

Svou vinu od soudního líčení až dodnes odmítá i Robin Gecht. Tvrdí, že je nevinný a nikdy žádnou ženu neznásilnil ani nezavraždil. Přiznal však, že se v podkroví účastnil satanistických rituálů. O propuštění může podle USA Today požádat nejdříve v roce 2042, kdy mu bude 89 let.

Domů
Sdílet
Diskuse