Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2022 17:39
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Ukrajinský voják vyměnil queer outfit za uniformu. „Bráníme nejen naši zemi, ale také svobodu a důstojnost,“ hlásá hrdě Ukrajina

Ukrajinský voják vyměnil queer outfit za uniformu. „Bráníme nejen naši zemi, ale také svobodu a důstojnost,“ hlásá hrdě Ukrajina
Zdroj: TASR/AP (ilustrační foto)
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Oficiální instagramový profil Ukrajiny sdílel fotku jednoho z vojáků, který kvůli ruské invazi musel vyměnit queer outfit za uniformu. Celému světu tak chce ukázat, že ukrajinští vojáci brání nejen zemi, ale také hodnoty, svobodu a důstojnost tamních.

Už je tomu více než 20 dní, co ruská vojska vtrhla na Ukrajinu a začala válka. Nebojácní Ukrajinci stále úspěšně brání svou zemi, ale také důstojnost tamních obyvatel, na což v jednom z příspěvků na Instagramu poukázala sama země. Sdílela fotku ukrajinského vojáka, který kvůli válce musel vyměnit queer outfit za uniformu a pustil se do obrany země. „Ukrajinci brání nejen zemi, ale také svobodu a důstojnost nás všech,“ stojí v popisku.

Doporučeno
Ukrajinská kuchyně a její speciality nabízí nespočet zajímavých chutí. Navštívili jsme pražskou restauraci The Boršč Ukrajinská kuchyně a její speciality nabízí nespočet zajímavých chutí. Navštívili jsme pražskou restauraci The Boršč 18. března 2022 11:30

Ukrajinci a Ukrajinky brání nejen naši zemi, ale také naše hodnoty, jako je svoboda a důstojnost,“ stojí v úvodu příspěvku, který Ukrajina sdílela na Instagramu. „Je známo, že Rusko sestavilo seznamy novinářů, aktivistů a obhájců práv LGBTQ+ komunity, aby je zabili či poslali do táborů. Ve strachu z pronásledování kvůli své identitě vzali Ukrajinci zbraně a vyšli do boje,“ píše se dál. 

Instagram Ukrajiny spolu s popiskem sdílel fotku jednoho z ukrajinských vojáků, jehož život se během pár dnů otočil o 180 stupňů. Queer outfit s podpatky musel vyměnit za uniformu, aby mohl bránit svůj národ a celou tamní LGBTQ+ komunitu.

Pokud Rusko vyhraje, znamená to temnotu. Nebude tu žádná svoboda, žádná příležitost být sám sebou ani žádné právo pro různé komunity,“ dodal Vlad Shast, kterého můžeš vidět na fotografii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ukraine UA (@ukraine.ua)

Domů
Sdílet
Diskuse