Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2022 17:43
Čas čtení 0:46
Tímea Krauszová TASR

Fotbalový zápas přerušil ekoaktivista, který se přivázal páskou k brance. Vysvobodit ho museli kleštěmi

Fotbalový zápas přerušil ekoaktivista, který se přivázal páskou k brance. Vysvobodit ho museli kleštěmi
Zdroj: Getty Images/Michael Regan
SPORT FOTBAL
Uložit Uložené

Protestoval proti využívání fosilních paliv.

Ekoaktivista se během zápasu anglické Premier League přivázal stahovací páskou k brance. Pásku měl kolem krku a skoro 10 minut se kvůli jeho protestu nedalo pokračovat v zápase. Nakonec ho vysvobodili kleštěmi, informuje Independent.

Protestoval proti fosilním palivům

Šlo o 20. kolo anglické ligy, které začátkem druhého poločasu přerušili ekoaktivisté. Ti se na protest postavili na hrací plochu a zastavili zápas na téměř deset minut.

zápas, anglicko, sťahovacia páska, protest
Zdroj: Getty Images/Michael Regan

Jeden z nich se připoutal k tyčce branky stahovací páskou, organizátoři museli k jeho vysvobození použít kleště. K incidentu se přihlásila oficiální tiskovou zprávou skupina Just Stop Oil, která lobbuje za zastavení těžby fosilních paliv.

„Jedna zpráva za druhou mi ukazuje, že moje budoucnost bude strašná, ale vláda mi říká, že nemám mít obavy a mám si odkládat na důchod,“ napsal na Facebooku přes stránku organizace jedenadvacetiletý Louis.

Říká, že se lidé mají postavit vládě na odpor a uvědomit si, že životní prostředí planety je každým dnem více zničeno. „Můžeme si vybrat vzdorovat této vládě, která nás podvádí, a rozhodnout se vystoupit proti ní a nepostávat jen tak.“

Doporučeno
Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? Vybrali jsme šest nejlépe oblečených fotbalistů letošního léta. Získá si tě David Alaba, Stefan Bajčetić nebo Virgil van Dijk? 11. září 2023 11:00

Everton nakonec zápas proti Newcastlu United vyhrál 1:0. Za Newcastle, který je v tabulce 14., odchytal celý zápas slovenský reprezentační brankář Martin Dúbravka.

Domů
Sdílet
Diskuse