Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2022 11:51
Čas čtení 0:37
Eduard Starkbauer

V čínských horách se zřítilo dopravní letadlo. Na palubě se nacházelo 132 lidí

V čínských horách se zřítilo dopravní letadlo. Na palubě se nacházelo 132 lidí
Zdroj: TASR/AP
NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

Jedná se o první čínskou leteckou nehodu za posledních 12 let.

Letadlo typu Boeing 737 společnosti China Eastern se 133 lidmi na palubě dnes havarovalo na jihozápadě Číny ve venkovské oblasti nedaleko města Wu-čou. Let číslo MU5735 zmizel z radarů po hodině letu, kdy se blížil ke své cílové destinaci.

Bezprostředně po incidentu nebyl znám počet raněných ani obětí a na místo havárie v hornaté oblasti byl okamžitě vyslán záchranný tým. Podle informací BBC stroj po nárazu na zem zachvátil požár, který se rozšířil na okolní les.

Informaci o pádu letadla potvrdila státní média, která již sdílela i videa z místa nehody. Příčinu pádu zjišťuje přímo na místě vyšetřovací tým z čínského úřadu pro osobní letectví.

Letecká společnost China Eastern se k nehodě zatím veřejně nevyjádřila. Čínské aerolinky zaznamenaly podobnou tragédii naposledy v roce 2010, kdy při pádu letadla směřujícího z města Charbin zahynulo 42 z 96 cestujících.

Zpět
Sdílet
Diskuse