Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2022 22:53
Čas čtení 2:34
Dominik Vetrák

Moon Knighta zatím recenzenti chválí. Seriál slibuje egyptské bohy, upíry, Bladea a hrdinu, v jehož hlavě jsou 4 různí lidé

Moon Knighta zatím recenzenti chválí. Seriál slibuje egyptské bohy, upíry, Bladea a hrdinu, v jehož hlavě jsou 4 různí lidé
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY DISNEY MARVEL
Uložit Uložené

Již 30. března startuje nová marvelovka.

Moon Knight je nejnovější hrdina od studia Marvel, jehož příběh se odehrává ve světě Marvelu, stejně jako Avengers či Spider-Man. Můžeme však předpokládat, že tato postava se zatím s žádným Avengerem ani jiným hrdinou nesetkala.

Moon Knight totiž získá své schopnosti až v této minisérii, jejíž příběh by měl být uzavřen po skončení šesté epizody. Tu první přitom na streamovací službě Disney+ uvidíme již 30. března, informoval Deadline.

Doporučeno
10 faktů o Batmanovi, které tě (možná) překvapí 10 faktů o Batmanovi, které tě (možná) překvapí 16. března 2022 11:30

Kdo je Moon Knight?

Marc Spector je bývalý voják a bohatý obchodník. Hraje ho herec Oscar Isaac (Duna). Spector se jednoho dne vydá na expedici do Egypta, kde v jedné z památek propadne podlahou a ocitne se u oltáře egyptského boha noci a měsíce jménem Konshu.

Ten mu propůjčí svoji moc a Spector se stává Moon Knightem. Čím jasněji měsíc svítí na obloze, tím je silnější. Záporáka bude hrát Ethan Hawke a spekuluje se, že půjde o samotného Draculu, krále upírů. Docela to sedí s další spekulací, která říká, že v Moon Knightovi se objeví i herec Mahershala Ali, který si v budoucnu zahraje ve filmu postavu Bladea – lovce upírů.

Na Marcu Spectorovi je zajímavé také to, že trpí poruchou osobnosti. V hlavě mu sídlí čtyři či více různí lidé (komiksy a seriál vytvářejí různé verze příběhů). Stejně jako má měsíc čtyři fáze, má také Marc čtyři různé osobnosti. Je to slyšet v traileru, když mluví různými přízvuky a nepoznává své jméno. Tyto osobnosti totiž dokážou žít nezávisle na sobě a ani o sobě zpočátku nevědí.

Čtyři alter ega

Steven Grant je milionář, který vyrábí zbraně a pomůcky pro samotného hrdinu Moon Knighta. Peníze získal tak, že investoval to, co měl naspořeno Marc Spector – původní identita. Spector si vyvinul také alter ego taxikáře Jakea Lockleyho, který pro Moon Knighta získává informace přímo „z ulice“. Na závěr je zde samotný Moon Knight, hrdina v bílém kostýmu, který bojuje se zločinem. Bonusovou osobností bude Mr. Knight.

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Jedná se o mix Moon Knighta a Stevena Granta. Mr. Knight si uvědomuje, že je jen jednou z více osobností žijící v těle Marca Spectora. Je rozvážný a inteligentní, bojuje se zločinem stejně jako Moon Knight, ale dokáže být také trpělivý a komunikovat s policií či úřady, aby vyšetřil zločiny, zatímco Moon Knight bojuje na vlastní pěst.

První dojmy kritiků jsou pozitivní

První dvě až čtyři epizody seriálu již viděli někteří kritici a obecné dojmy jsou pozitivní. Z traileru můžeme vidět, že akce se vypadá nápaditě a je přehledně natočená. Mnoha divákům se bude zamlouvat i kostým hrdiny, no a účast herců kalibru Oscara Isaaca (Duna) či Ethana Hawka (trilogie filmů Before) dodává naději, že půjde o kvalitní seriál.

Jeden z recenzentů však avizuje, že minisérie není dokonalá a rozhodně se na ní dají najít chyby. Upozorňuje také na to, že minisérii si více užijí lidé, kteří komiksy s Moon Knightem nečetli.

Domů
Sdílet
Diskuse