Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti společnosti Footshop.
24. března 2022 19:30
Čas čtení 3:23
Sponzorovaný obsah

Věděl jsi, že Air Max oslavují svůj den? Můžeš vyhrát limitovaný model a podpořit dobrou věc

Věděl jsi, že Air Max oslavují svůj den? Můžeš vyhrát limitovaný model a podpořit dobrou věc
Zdroj: Footshop
MÓDA NIKE NIKE AIR MAX
Uložit Uložené

Skvělé tenisky si zaslouží pořádnou párty.

Nejoblíbenější tenisky na světě mají svůj vlastní den. Pobláznily celý svět a někteří si z nich udělali sběratelský kousek. Společnost Nike představila 26.3.1987 model Air Max 1. Tento ikonický tvar navrhl americký designér Tinker Hatfield. Popularita tenisek odvrátila společnost Nike od bankrotu, díky čemuž se Hatfield stal světově známým designérem a vytvořil několik dalších známých modelů, například Air Jordan či Air Safari.

Dnes už patří mezi klasiku street stylu. Uvedení jedné z nejznámějších kolekcí si symbolicky připomínáme o desítky let později. Letošní Air Max Day z dílny Nike a Footshopu se nese v duchu hesla Give Fresh Air. Footshop se proto rozhodl „přinést čerstvý vzduch“ do měst, a to prostřednictvím komunitních projektů, díky kterým „město dýchá“. Záměrem je podpořit projekty, které zlepšují kvalitu života, díky kterým se lidé mohou scházet a tvořit. Air Max Day není jen o nových teniskách, ale také o hudbě, workshopech a lepším životě ve městě.

Bude i párty

V Holešovickém Vnitroblocku se bude 26. března oslavovat na počest Air Maxů. Event otevře workshop rapperky Hellwany a Martina Matyse, ve kterém ukážou, jaký má v hudbě význam text, flow a beat. Poznáš rap z „řemeslné stránky“ a vyzkoušíš si psaní textů nebo frázování. Dostaneš se i k tvorbě beatů, kterou bude mít pod palcem Mary C, zakladatelka pražské Synth Library. 

Nebude to ale jen o hudbě. Souběžně bude probíhat další workshop, ze kterého si můžeš odnést nový kousek do šatníku. S návrhářkou značky TNY.3 se pustíš do vylepšování velké kopice sekáčových kousků, k čemuž budeš mít k dispozici různé materiály i nástroje. Po eventě následuje párty. Všechny důležité informace o celé akci najdeš na socálních sítích.

Aby toho nebylo málo, proběhne také raffle o novou limitku Air Max. Při takových speciálních limitkách se najde vždy velké množství zájemců, kteří si chtějí model pořídit. Šanci ale dostane pouze pár šťastlivců. Jestli chceš být novým majitelem těchto tenisek, zapoj se do losování a možná vyberou právě tebe. Model Air Max 1 má název „La Ville Lumiere“ a byl vytvořený speciálně na oslavu tohoto dne.

Získej nové Air Max
Footshop
Zdroj: Footshop

Závan čerstvého vzduchu

Heslo události zní „Give Fresh Air“ a vystihuje bublinu vzduchu na patě ikonické tenisky. Footshop se při organizaci eventu zaměřil na podporu komunitních projektů. Forma podpory se u jednotlivých projektů liší, některé budou potřebovat finance, jiným chybí možnost dostat se do povědomí lidí. 

Znáš projekt, který si zaslouží pozornost? Může to být cokoliv. Například bistro, skatepark, galerie nebo centrum pro mladé lidi. Nezáleží na tom, jestli už je projekt zrealizovaný nebo je zatím v podobě myšlenky. Jedinou podmínkou je, že musí podporovat komunitu a spojovat lidi, kterým se bude ve městě „lépe dýchat“. Pokud o takovém projektu víš, napiš do 26. března na [email protected] o jaký projekt jde a proč si zaslouží podporu. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Footshop Prague (@footshop_prague)

Mezi inspirativní místa, která spojují lidi, patří také Holešovice. Lidem se tu zkrátka dobře žije i dýchá. Holešovice dokonce obsazují vysoké pozice v žebříčcích nejlepších světových čtvrtí pro život. Vždycky je tam co dělat a místní rádi podporují komunitní projekty. Jedná se o dobrý příklad toho, jak se dají i ve městech podnikat věci s pozitivním dopadem.

Holešovice spadají pod Prahu 7, kde je mimochodem také rodiště Footshopu. Pokud v Praze žiješ nebo tam hodláš vyrazit alespoň na výlet, máme pro tebe malého průvodce a seznam míst, které by se ti mohly líbit. O tom, že Holešovice jsou jedním z takových míst, jsou přesvědčení i organizátoři Air Max Day, a proto se oslava bude konat právě tam. Zúčastnit se jí můžeš v sobotu 26. března i ty. Program začíná v 15 hodin a vstup je zdarma.

Footshop
Zdroj: Footshop

1. PONK.space: Komunitní dílna. Můžeš sem přijít zrealizovat své nápady a přidat se do několika kurzů. Na tomhle místě bude probíhat hlavní workshop letošního Air Max Day.

2. Prazelenina: Máš možnost přidat se ke stovce zahradníků a dobrovolníků a společně můžete pracovat na této komunitní zahradě.

3. Bike Kitchen: Tady si vytuníš svoje staré kolo. Jedná se o komunitní cyklodílnu, kde to žije i v noci.

4. PrusaLab: Jsi duchem inovátor a rád zkoušíš nové věci? Tahle prototypová dílna má globální zásah. Přijdeš sem s nápadem, přihlásíš se do programu a možná se dočkáš úspěchu. K dispozici budeš mít i nástroje jako 3D tiskárny.

5. papelote: Kromě netradičního papírnictví můžeš využít kreativní grafické studio.

6. makeITtoday: Tady se mladá generace naučí finanční, digitální a mediální gramotnosti. Kurzy vzdělávají nejen v tom, jak obsah konzumovat, ale také jak ho tvořit.

7. Kokoza: Věděl jsi, že slupka od banánu do směsného odpadu nepatří? Tady ukazují lidem, že i pěstování a kompostování dokáže ve městě fungovat.

8. H40: Prostor pro všechno kreativní. Střetávají se tu menší projekty a najdeš tady v podstatě všechno možné.

9. Paralelní Polis: Hlavní stanoviště české krypto komunity. Setkávají se tu lidé se zájmem o nové technologie a využívají sdílený workspace PaperHub.

Plánuješ oslavit spolu s Footshopem Air Max Day? Připomínáme, že hlavní event se koná 26. března v Holešovicích, vstup je zdarma a pro každého. Po obědě se otevírají workshopy a oslavy zakončí závěrečná párty. Kromě toho se můžeš zapojit do raffle o limitované edice Air Max 1 „La Ville Lumiere.“

Oslav Air Max Day
Domů
Sdílet
Diskuse