Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2022 19:43
Čas čtení 1:09
Ondřej Jarůšek

„Mohl jsem být druhý Pablo Escobar, měl jsem přístup ke zbraním i drogám,“ říká bojovník z Oktagonu. Popsal svůj životní příběh

„Mohl jsem být druhý Pablo Escobar, měl jsem přístup ke zbraním i drogám,“ říká bojovník z Oktagonu. Popsal svůj životní příběh
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Na turnaji OKTAGON Prime 5 se mimo jiné představí i Rafael Xavier, bojovník s neuvěřitelně zajímavým příběhem, který tě možná dožene k slzám.

Už tuto sobotu 26. března uspořádá domácí organizace OKTAGON MMA další velký turnaj. Ten divákům smíšených bojových umění přinese jedenáct zápasů, v jednom z nichž se do boje vrátí bojovník s neobvykle poutavým životním příběhem. Tím je brazilsko-německý bijec Rafael Xavier, o jehož strastech a cestě na vrchol informovala organizace v novém videu ze série Cesta na OKTAGON.

Doporučeno
Putin je zločinec, má rodina na Ukrajině slyšela výbuchy hned první den války, říká český MMA zápasník Andrej Kalašnik (Rozhovor) Putin je zločinec, má rodina na Ukrajině slyšela výbuchy hned první den války, říká český MMA zápasník Andrej Kalašnik (Rozhovor) 3. března 2022 7:00

Už od útlého věku měl Rafael Xavier poměrně těžký život. Když mu bylo 8 nebo 9 let, zemřel mu otec, který byl v tu dobu ve vězení. Velkou oporou mu proto byla máma, která vychovávala hned několik dětí. 

„Neměli jsme vždycky opravdovou porci jídla se vším všudy, ale nikdy nás nenechala o hladu,“ vzpomíná bojovník ve své emotivní zpovědi. „Když jsme měli jenom rýži a nic k ní, představovali jsme si, jak ji s něčím jíme,“ popisuje nesnadné dětství.

Jak Rafael Xavier prozradil, vyrůstal v brazilské favele, tedy ve slumu. Jak říká, v tomto prostředí je poměrně snadné sejít na scestí, obzvláště když si člověk nemůže dovolit jídlo a věci, které by chtěl. „Bylo by jednoduché je získat, prostě si sehnat pistoli a vzít je někomu silou,“ říká. On se však dle svých slov touto cestou nevydal.

„Měl jsem všechny podmínky pro to, abych se stal dealerem, možná druhým Pablem Escobarem. Měl jsem všechno. Přístup ke zbraním, přístup k drogám. Měl jsem kvůli drogám rozvrácenou rodinu. Přišel jsem kvůli nim o otce,“ říká otevřeně. Celý bojovníkům příběh si můžeš prohlédnout na youtubovém kanále organizace.

Navzdory všem ranám osudu a nesmírně těžkému dospívání se však Rafael Xavier stal úspěšným profesionálním sportovcem, který nyní v kleci likviduje jednoho soupeře za druhým Z posledních tří zápasů všechny soupeře ukončil před časovým limitem a další knockout si možná připíše právě tuto sobotu na turnaji OKTAGON Prime 5.

Domů
Sdílet
Diskuse