Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2022 9:59
Čas čtení 0:36
Barbora Volfová

Putinder, Instalin nebo Leninkedin: Český designér pokračuje s úpravou log známých firem v souvislosti s Ruskem

Putinder, Instalin nebo Leninkedin: Český designér pokračuje s úpravou log známých firem v souvislosti s Ruskem
Zdroj: Maxim Blinov, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
ZAJÍMAVOSTI UMĚNÍ
Uložit Uložené

Putinder, LeninkedIn, Rublr. Takto vypadají loga po úpravě českým designérem.

Designér z Nového Jičína Václav Kudělka satiricky upravuje loga firem, reaguje tak na aktuální dění ve světě. Designérovu nynější tvorbu inspirovala kauza okolo možné existence řetězce Strýček Váňa, která podle Václava bezostyšně přebírá cizí virtuální identitu. Sérii vizuálů s ruskou tématikou nazval „We don't need your internet!“.

Nová série reaguje na okolnosti, které jsou v kontextu rusko-ukrajinského válečného konfliktu, kdy v Rusku vznikají kopie zavedených západních společností jako McDonald's. 

logologologologo
Zobrazit galerii
(11)
Doporučeno
Nyetflix, Stopify nebo Starbacks: Grafik upravil loga známých firem, které odešly z Ruska Nyetflix, Stopify nebo Starbacks: Grafik upravil loga známých firem, které odešly z Ruska 16. března 2022 18:30

„Dlouho mi trvalo, než jsem byl ochoten uvěřit, že je to realita. Jakožto grafický designer jsem to nemohl nechat bez povšimnutí. Vzhledem k tomu, že Strýček Váňa je postava z klasické ruské literatury, přišla mi možnost marketingového zasazení dalších milníků ruské kultury a historie do kontextu plagiovaného byznysu (opět s notnou dávkou nadsázky) jako dobrá příležitost.“

Další sérii podobného rázu Václav zatím v plánu nemá. Vše však závisí na rusko-ukrajinské situaci a lidech s reálným vlivem, jejichž činy pak také působí na samotnou tvorbu autora.

Domů
Sdílet
Diskuse