Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2022 9:00
Čas čtení 4:29
Ilona Hobzová

Filmové premiéry v dubnu: Fantastická zvířata poprvé bez Johnnyho Deppa, představí se také Julius Lavický

Filmové premiéry v dubnu: Fantastická zvířata poprvé bez Johnnyho Deppa, představí se také Julius Lavický
Zdroj: Warner Bros
FILMY A SERIÁLY FILM
Uložit Uložené

Přehled filmových novinek na měsíc duben.

Začátek nového měsíce znamená také představení filmových novinek, které přicházejí do kin. V dubnu se dočkají například fanoušci Fantastických zvířat, očekávaný je také český Vyšehrad: FYLM nebo vikinské drama Seveřan. Podívej se na trailery vybraných snímků a hlasuj, na který se těšíš nejvíc. 

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství 

  • Česká premiéra: 7. 4. 2022
  • USA, 2022, 143 min
  • Režie: David Yates
  • Hrají: Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Ezra Miller, Jude Law, Alison Sudol, Mads Mikkelsen a další

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Ent.)

Ve třetí části Fantastických zvířat se znovu pod taktovkou Davida Yatese vrací Eddie Redmayne jako Newt Scamander a Jude Law jako Albus Brumbál. Novinkou je obsazení role Gellerta Grindelwalda. Jako temný kouzelník se totiž místo Johnnyho Deppa představí Mads Mikkelsen. Dánský herec, známý například z filmu Casino Royale nebo seriálu Hannibal, byl do role přeobsazen poté, co studio Warner požádalo Deppa o odchod ze série po obviněních z domácího násilí vůči bývalé partnerce Amber Heard.

Stínohra

  • Česká premiéra: 7. 4. 2022
  • Česko, 2022, 103 min
  • Režie: Peter Bebjak
  • Hrají: Milan Ondrík, Hynek Čermák, Leona Skleničková, Vladimír Javorský, Kristýna Frejová

Čtyřicetiletý záchranář Jan Kavka z malého města právě opustil manželku Evu. V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi v boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou, jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu.

Vyšetřovatel Dvořák, který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové. Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. (Falcon)

Temný thriller Stínohra je dalším počinem slovenského režiséra Petera Bebjaka, který je podepsán mimo jiné pod úspěšnými seriály Devadesátky a Případy 1. oddělení. Pod jeho režisérským vedením se představí slovenský herec Milan Ondrík, vedlejších rolí se ujali třeba Hynek Čermák a Vladimír Javorský. 

Vyšehrad: FYLM

  • Česká premiéra: 14. 4. 2022
  • Česko, 2022, 105 min
  • Režie: Martin Kopp, Jakub Štáfek
  • Hrají: : Jakub Štáfek, Jakub Prachař, Ondřej Pavelka, Jiří Ployhar ml., Šárka Vaculíková a další

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda, pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii, sestru Jardy.

Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky. Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

Film navazující na úspěšný seriál z roku 2016 slibuje podle traileru pořádnou jízdu nekorektního humoru a kromě profesionálních herců také účast sportovců, současných i bývalých. Roli ve filmu přijali například Tomáš Rosický, Vladimír Šmicer, Jan Koller, Ondřej Pavelec nebo Jakub Voráček. 

Seveřan

  • Česká premiéra: 14. 4. 2022
  • USA, 2022, 136 min
  • Režie: Robert Eggers
  • Hrají: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Björk a další

Amleth kdysi býval synem mocného vikinského krále a jeho ženy Gudrún, než ho zrada a zákeřná vražda připravila nejen o otce, ale i o střechu nad hlavou. O pár let později se světem protlouká jako bezejmenný válečník a má jediný cíl. Vlastnoručně zabít ty, kteří ho připravili o rodinu a šťastnou budoucnost. (CinemArt)

Pro Roberta Eggerse jde po filmech Čarodějnice a Maják režisérsky o teprve třetí celovečerní snímek. V hlavní roli historického eposu odehrávajícím se na Islandu v 10. století se představí  Alexander Skarsgård, jeho rodičce ztvární Ethan Hawke a Nicole Kidman. V jedné z rolí se objeví také islandská zpěvačka Björk.

Promlčeno

  • Česká premiéra: 28. 4. 2022
  • Česko, 2022, 95 min
  • Režie: Robert Sedláček
  • Hrají: Karel Roden, Barbora Bočková, Igor Bareš, Vilma Cibulková, Vladimír Kratina, Karel Jirák, Denisa Barešová a další

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

Promlčeno je dalším krimi thrillerem z českého prostředí. Robert Sedláček, režisér oceňovaných snímků Pravidla lži nebo Rodina je základ státu, obsadil do hlavní role Radka oblíbeného herce Karla Rodena. V dalších rolích se vedle osvědčených hvězd jako jsou Vilma Cibulková nebo Vladimír Kratina představí neokoukané tváře, Barbora Bočková nebo Denisa Barešová, divákům nyní známá z úspěšných veřejnoprávních projektů Kukačky a Podezření.  

Křížová výprava

  • Česká premiéra: 28. 4. 2022
  • Francie, 2021, 67 min
  • Režie: Louis Garrel
  • Hrají: Louis Garrel, Laetitia Casta, Joseph Engel, Lionel Dray, Sokhna Diallo, Oumy Bruni Garrel

Abel a Marianne jednoho dne zjistí, že jejich třináctiletý syn Joseph tajně prodal nejcennější rodinný majetek. Oba rodiče rychle pochopí, že Joseph není jediný, kdo se různými způsoby snaží financovat záhadný projekt – jde o stovky dětí, zapojené po celém světě. A jejich posláním je zachránit planetu. (Film Europe)

Na závěr snímek, který se vymyká všech předchozím. Originální komedie, která trvá jen něco málo přes hodinu, měla ve Francii premiéru už loni. Dosavadní kritiky chválí snímek za optimistické vyznění a skvělý scénář.

V naší filmové databázi najdeš spoustu tipů na různé dobrodružné a jiné filmy z celého světa. Objevuj, hodnoť, recenzuj své oblíbené filmy.
Anketa:
Který snímek si nenecháš ujít?
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství
Stínohra
Vyšehrad: FYLM
Seveřan
Promlčeno
Křížová výprava
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství
63 %
Stínohra
0 %
Vyšehrad: FYLM
25 %
Seveřan
10 %
Promlčeno
3 %
Křížová výprava
0 %
Domů
Sdílet
Diskuse