Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2022 18:30
Čas čtení 1:31
Dominik Vetrák

Tip na seriál: Severance od Apple TV+

FILMY A SERIÁLY APPLE
Uložit Uložené

9dílná první série na Apple TV+ sbírá chválu od recenzentů. Vyplatí se ji vidět?

Než ti řekneme, proč bys měl dát seriálu šanci, věz, že bys o něm nic konkrétního neměl vědět. Kouzlo tohoto seriálu spočívá v tom, že si o něm nic nepřečteš a neuvidíš ani trailer. Zápletka je natolik originální a unikátní, že bys přišel o hodně, kdybys ji znal před zhlédnutím první části. Zkus se tedy podívat na první díl na streamovací službě Apple TV+ a uvidíš, že tě Severance okamžitě zaujme. 

Mark S. (herec Adam Scott) je kancelářský pracovník pro korporátní společnost Lumon Industries. Ta pracuje s tak citlivými údaji, že je potřebuje ochránit před okolním světem. Jedním z požadavků na práci v této firmě tak je podstoupit chirurgický zákrok zvaný Severance, tedy oddělení.

Doporučeno
RECENZE: Jackass Forever RECENZE: Jackass Forever 24. března 2022 10:30

Firma zaměstnancům oddělí vzpomínky na práci a soukromý život, následkem čehož vznikají v těle člověka dvě osobnosti, které o životě toho druhého nic nevědí. Říkáš si, že by měly být stejné, ale po čase se oba charaktery začnou lišit.

Mark je jedním ze zaměstnanců, kteří se s oddělením vzpomínek psychicky vyrovnali. V průběhu seriálu zjišťujeme, co stálo za jeho rozhodnutím a postupně odkrýváme tajemství společnosti, která skrývá mnohem víc než jen neetické chování ke svým zaměstnancům.

Severance Apple TV+
Zdroj: Apple TV+

Severance má originální příběh se zápletkou, která se ti okamžitě dostane pod kůži. Sledovat dvojité životy stejných lidí je fascinující a tvůrci skvěle pracují také s odhalováním tajemství a dějových zvratů, takže se nebudeš moci dočkat nové epizody. Aktuálně už vyšlo šest z celkových devíti epizod první série, která se vysílá exkluzivně na streamovací službě Apple TV+. 

Většinu epizod režíroval herec a režisér Ben Stiller (The Secret Life of Walter Mitty). Jemu a jeho kolegům se podařilo zachytit nepříjemnou atmosféru korporátních kanceláří, které v člověku dokážou vzbudit paranoidní a depresivní pocity. Severance v sobě skrývá i prvky seriálu Black Mirror, jelikož spojuje vyspělé technologie s psychickým rozpoložením postav a zabývá se také etickými otázkami ve využívání moderních technologií.

Severance Apple TV+
Zdroj: Apple TV+

Seriál občas dokáže i pobavit, a to zejména díky sarkastickým poznámkám hlavních postav. Je skvěle natočený, takže hltáš jeden záběr za druhým a spolehnout se můžeš i na kvalitní výkony herců. 

Doporučeno
Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit Bakterie na sluchátkách ti mohou způsobit zdravotní problémy. Tady je návod, jak je vyčistit 21. listopadu 2023 15:00

Zpracování jejich postav jsou hodnověrná a zaujmou tě ​​i v případě, kdy ještě nevíš, zda jsou to charaktery kladné, nebo záporné. Zmínit musíme samozřejmě hlavního herce Adama Scotta, ale pochvalu si zaslouží i Christopher Walken, Britt Lower, John Turturro či Michael Chernus.

Domů
Sdílet
Diskuse