Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
29. března 2022 11:30
Čas čtení 5:32
Dominik Vetrák

Program Netflixu, HBO a dalších streamingových služeb na duben 2022: těchto 10 seriálů musíš vidět

FILMY A SERIÁLY PROGRAM AMAZON PRIME PROGRAM APPLE TV+ PROGRAM DISNEY+ PROGRAM HBO MAX PROGRAM NETFLIX PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽEB
Uložit Uložené

Co sledovat v dubnu na streamovacích službách? Doporučujeme ty nejlepší filmy a seriály, které se vyplatí vidět.

Oproti březnu bude program kin v dubnu docela chudý. Naštěstí, vynahradí nám to streamingové služby. Již tradičně nabízí nejvíce atraktivního obsahu Netflix, ale velmi silný měsíc bude mít i HBO Max a očekávané seriály se začnou vysílat i mimo program klasických streamingových služeb, které jsou u nás dostupné.

Pokud se ti líbí naše výběry kvalitních filmů a seriálů a chceš více tipů na program v kinech či na streamingových službách, podpoř nás a staň se členem klubu Refresher+.

Doporučeno
Tip na seriál: Severance od Apple TV+ Tip na seriál: Severance od Apple TV+ 24. března 2022 18:30

Netflix

1. Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood (2022) – 1. duben

Režisér Richard Linklater (Boyhood, romantická trilogie Before) si vyzkouší sci-fi žánr. Jeho nejnovější drama zkombinuje animovaný styl se skutečně natočenými scénami. Příběh bude o dospívání, síle dětské fantazie, ale párkrát nabere i netradiční a vtipný směr, což můžeš vidět i v traileru níže.

Děj totiž pojednává o chlapci, kterého vesmírná agentura NASA poprosí, aby jejich jménem letěl do vesmíru. Vesmírná raketa je totiž velmi malá a dospělý astronaut se do ní nevejde.

Snímek je částečně inspirovaný vzpomínkami režiséra a celkovým obrazem toho, jak tehdy on a lidé v USA vnímali snahu dostat se na Měsíc.

 

2. The Bubble – 1. duben

The Bubble je film o natáčení filmu. Režisér Judd Apatow (The King of Staten Island, 40 let panic) se nás tentokrát pokusí rozesmát svou verzí toho, jak to může vypadat na natáčení filmu během pandemie koronaviru.

Děj se bude odehrávat téměř výhradně v lokacích, kde se natáčí akční, dobrodružný sci-fi film. Sledovat budeme partu herců, která se snaží vyhnout nákaze koronavirem a zároveň dokončit natočení filmu o létajících dinosaurech.

Doporučeno
Řezání končetin, explodující penisy a válka, která se nikdy nemění. Seriál Fallout míchá zábavu s děsivou vizí budoucnosti Řezání končetin, explodující penisy a válka, která se nikdy nemění. Seriál Fallout míchá zábavu s děsivou vizí budoucnosti 15. dubna 2024 9:00

Trailer je docela zábavný. Ve filmu si zahrají Karen Gillan, Pedro Pascal, Maria Bakalova (hrála Boratovu dceru), Keegan-Michael Key či David Duchovny.

3. Pacific Rim: The Black – 19. duben

Jedná se o druhou sérii animovaného seriálu ze světa Pacific Rim. První série vyšla loni v březnu, a jak si můžeš přečíst v tomto článku, dost se nám líbila. Jde sice o animovaný seriál, ale není to nic pro děti. V Pacific Rim bojuje lidstvo s obrovskými příšerami zvanými kaijuu, které přicházejí z jiné dimenze.

Aby toho nebylo málo, navzájem se zabíjejí i lidé. Tvůrci seriálu se nebojí zabít oblíbené a sympatické postavy a snaží se také o překvapivé scény a dějové zvraty. Kromě toho se můžeš těšit i na velkolepou akci a bitvy mezi roboty a příšerami.

Druhá série bude zároveň poslední. Pokud se ti líbil první film od režiséra Guillerma del Tora, určitě dej šanci i seriálu.

4. Russian Doll – 20. duben

V první sérii tohoto mysteriózního seriálu jsme poznali Nadiu (Natasha Lyonne), která byla uvězněná v časové smyčce a neuměla se z ní dostat, ani když zemřela. Na konci série se z ní dostala společně s Alanem (Charlie Barnett), který byl také uvězněný ve smyčce.

 
Druhá série se v ději posunula o čtyři roky. Nadia a Alan se dostanou k dalšímu časovému portálu, tentokrát však budou muset z nové smyčky uniknout spolu. Očekávat můžeš černý humor, snad stejně skvělý herecký výkon Natashy Lyonne jako v první sérii a další sci-fi scény a zvraty, které ti potrápí mozek.

5. Ozark - 29. duben

Netflix rozdělil finální čtvrtou sérii kriminálního seriálu Ozark na dvě poloviny. Po kvalitní první polovině jsme nakonec na tu druhou čekali jen tři měsíce. Fanoušci se sice radují, ale zároveň jsou smutní. Druhá polovina čtvrté série totiž seriál nadobro ukončí.

Doporučeno
PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem PŘEHLED: Nejlepší nové seriály v dubnu. Dorazí postapokalyptický Fallout i novinka s Iron Manem 1. dubna 2024 14:00

Poslední epizoda skončila se smutnou a rozzlobenou Ruth, která se rozhodla vyřešit vraždu svého bratrance a následně ho pomstít. Zamíchá tak karty mezi FBI, rodinu Byrde a samotný kartel. Jedno je jisté, mrtvých těl bude přibývat.

HBO Max

6. Tokyo Vice – 7. duben

Televize HBO natočila seriál, který se inspiroval skutečnými událostmi. Děj sleduje mladého amerického novináře Jaka (Ansel Elgort), kterého šéfové pošlou do Japonska, aby tam dělal reportáže o denních aktivitách policie.

Jake se rozhodne proniknout do světa policie a zločinu hlouběji, přičemž odhalí nebezpečná spiknutí a dostane se až příliš hluboko ke kořenům japonské mafie – jakuzy. Ze začátku ho však nikdo nebere vážně – ať už je to japonská policie, nebo japonští novináři. Brzy však pro svoji práci začne riskovat život.

Už samotný trailer je pořádně napínavý a je příslibem drsného japonského kriminálního příběhu, ve kterém se budou hromadit mrtvá těla. Kromě Ansela Elgorta si v seriálu Tokyo Vice zahráli i herci jako Ken Watanabe (The Last Samurai) či Rinko Kikuchi (Pacific Rim: Uprising). První část režíroval Michael Mann (Heat).

 

7. Barry – 24. duben

Barry (Bill Hader) je nájemný vrah. Stále více však ve svém nitru bojuje s tím, čím se stal. Definitivní zlom přijde během jedné z vražd, když má zabít jistého divadelního herce. Dostane se přitom do divadla a hraní ho očaruje natolik, že okamžitě skončí se zabíjením a rozhodne se začít nový život.

Doporučeno
Hlavní kameraman Vládců nebes nám prozradil, jak se natáčí seriál za 200 milionů dolarů. Austin Butler se choval netypicky Hlavní kameraman Vládců nebes nám prozradil, jak se natáčí seriál za 200 milionů dolarů. Austin Butler se choval netypicky 29. března 2024 14:00

Jeho minulost ho však pokaždé dohoní a on musí opět vzít zbraň do rukou. To bude základní dějovou linií třetí série, ve které bude Barry čelit dosud největšímu nebezpečí.

 
Seriál Barry je černá komedie se spoustou dramatických a vtipných momentů, ale nevyhýbá se ani skvěle natočené a napínavé akci.

8. We Own This City – 25. duben

V americkém městě Baltimore se v roce 2017 staly násilné činy páchané členy speciální jednotky s názvem Gun Trace Task Force. Údajně mlátili zločince a celkově pracovali velmi drsně a neeticky. Protesty civilistů vyvrcholily, když v jejich vězení za záhadných okolností zemřel jistý Afroameričan.

Údajně byli extrémně zkorumpovaní, zapisovali si pracovní dobu, i když nepracovali, kradli peníze z protidrogových zátahů a podstrčili falešné důkazy do domů lidí, které zastřelili.

We Own This City je 6dílná minisérie v hlavní roli s hercem Jonem Bernthalem, který tuto kontroverzní jednotku povede jako její seržant.

Apple TV+

9. Roar – 15. duben

Roar je antologický seriál od streamovací služby Apple TV+. Každá z osmi epizod první série bude zcela odlišná a nebudou na sebe příběhově navazovat (něco jako seriály Black Mirror nebo Love, Death & Robots).

 
Každá epizoda bude mít jiné herce a příběh, což můžeš vidět i v ukázce. Vidíme například herečku Nicole Kidman, jejíž postava bude pojídat fotografie. Betty Gilpin bude hrát manželku, kterou si její manžel doslova vystavuje na zdi jako trofej, a Alison Brie zase postavu, která se po smrti změní v ducha a bude pomáhat s vyřešením vlastní vraždy. Více se o seriálu dozvíš zde.

Amazon Prime Video 

10. Undone – 29. duben

První série Undone vyšla ještě v roce 2019, ale i přes vysokou kvalitu se jí nepodařilo prorazit k masám. Jedná se o sci-fi, mysteriózní seriál, který ti pořádně zamotá hlavu.

Doporučeno
RECENZE: Vládcové nebes. Zrodila se z jednotky pilotů další válečná pecka jako Bratrstvo neohrožených a Pacifik? RECENZE: Vládcové nebes. Zrodila se z jednotky pilotů další válečná pecka jako Bratrstvo neohrožených a Pacifik? 24. března 2024 14:30

Seriál je zajímavý také tím, že jde o směs animace a skutečných scén. Nejprve herce natočili na reálné kamery a poté na ně „nanesli“ animaci, čímž vznikl speciální vizuál. Undone vytvořili autoři slavného seriálu BoJack Horseman Raphel Bob-Waksberg a Kate Purdy.

Hlavní role ztvárnili Bob Odenkrik (Better Call Saul) jako Jacob a Rosa Salazar (Alita) jako Alma v rolích otce a dcery. V první sérii se Jacob pokoušel svou dceru Almu naučit, jak cestovat v čase ve vlastní mysli a přijít na to, jak Jacob zemřel a jestli to byla opravdu jen náhoda.

Bonus: Better Call Saul – 18. duben

Better Call Saul se do bonusu dostal jen proto, že si ho nebudeme moci jen tak jednoduše pustit. Nová série se na Netflixu objeví možná až příští rok a žádná streamovací služba u nás seriál vysílat nebude. Je to však jeden z nejočekávanějších seriálů letošního roku, jehož předchozím sériím jsme v recenzích udělovali hodnocení kolem 8 – 10 z 10.

Finální pátá série bude mít 13 epizod. Začne se 18. dubna 2022, kdy televizní stanice AMC odvysílá první dvě epizody (následně každé pondělí další), a vysílat se bude až do 23. května. Seriál si dá potom pauzu a zbylé epizody se začnou vysílat od 11. července 2022.

Nejdůležitější pro diváky bude zjistit, jak skončil příběh Saula, ale také to, jak dopadly postavy jako Kim Wexler, Nacho Hernandez či Lalo Salamanca. Better Call Saul zobrazuje události, které se odehrály před seriálem Breaking Bad, takže postavy, které mají v Better Call Saul důležitou roli, ale vůbec se neobjevily v Breaking Bad (Kim, Nacho, Lalo a další), buď zmizí, nebo zemřou.

Další zajímavé seriály vycházející v dubnu: The Offer, 2. série Flight Attendant, poslední série Grace and Frankie, The First Lady, Anatomy of a Scandal, 2. série Woke, 5. série Elite či Shining Girls.

Z března pokračují seriály jako Severance a Pachinko na Apple TV+, Halo na Paramount+, Atlanta na FX/Hulu či Moon Knight na Disney+.

Domů
Sdílet
Diskuse