Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2022 11:28
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Phil Collins odehrál poslední show, zřejmě končí svou hudební kariéru

Phil Collins odehrál poslední show, zřejmě končí svou hudební kariéru
Zdroj: Getty Images/John Parra
NEWS
Uložit Uložené

Slavný muzikant Phil Collins pravděpodobně končí svou hudební kariéru. Nechce se mu podstupovat dlouhé cesty a na bicí se mu hraje jen velmi těžko.

Bubeník a zpěvák Phil Collins končí svou hudební kariéru. „Teď si musíme všichni najít opravdovou práci,“ zakončil poslední koncert v londýnské O2 aréně. S aktivním vystupováním končí Collins kvůli operaci zad, po které už se mu na jeho ikonické bubny hraje jen velmi těžko a má problém udržet paličky. Sdělil to v rozhovoru pro BBC.

Na konci září 2021 vyjela po čtrnácti letech kapela Genesis na jedno – poslední – turné. Poslední koncert odehrál Phil Collins v sobotu v Londýně. Na konci koncertu oznámil divákům, že si hudebníci musí po dlouhé kariéře v muzice najít skutečnou práci. Vystupování komplikuje Collinsovi jeho zdravotní stav.

Slavný muzikant podstoupil operaci zad, kvůli které je pro něj těžké udržet paličky v ruce. Na bicí během turné kapely Genesis tedy musel hrát Collinsův syn. „Je mi to líto a cítím se frustrovaný. Rád bych seděl nahoře za bubny po boku svého syna,“ řekl Collins v rozhovoru pro BBC.

„Všichni už jsme dosáhli určitého věku a myslím, že je čas nechat kapelu spát,“ sdělil Phil. Řekl také, že už si není jistý, jestli chce podstupovat dlouhé cesty v rámci koncertních šňůr. Kapela Genesis funguje již 54 let a své poslední turné odstartovala minulý rok poté, co jej musela kvůli pandemii odložit.

Domů
Sdílet
Diskuse