Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2022 17:30
Čas čtení 3:39
Adam Novosad

Co je alopecie? Will Smith udeřil Chrise Rocka za vtip o nemoci manželky Jady, která vypadávání vlasů proměnila ve svou přednost

Co je alopecie? Will Smith udeřil Chrise Rocka za vtip o nemoci manželky Jady, která vypadávání vlasů proměnila ve svou přednost
Zdroj: TASR/AP/Getty/Neilson Barnard
ZAJÍMAVOSTI OSCAŘI 2022 WILL SMITH
Uložit Uložené

Will Smith bránil svou manželku Jadu fackou komikovi Chrisi Rockovi, který si utahoval z její nemoci. Alopecie je autoimunitní onemocnění, které sice fyzicky nebolí, ale nelze léčit a člověku dokáže způsobit výrazné psychické potíže.

„Jednoho dne jsem v rukou při sprchování najednou držela chomáče vlasů a ptala jsem se sama sebe, jestli, proboha, začínám plešet. Byl to jeden z momentů, kdy jsem se strachem doslova třásla,“ popisovala svůj první zážitek s vypadáváním vlasů Jada Pinkett Smith.

Doporučeno
VIDEO: Will Smith během Oscarů udeřil do tváře Chrise Rocka, protože vtipkoval o jeho ženě VIDEO: Will Smith během Oscarů udeřil do tváře Chrise Rocka, protože vtipkoval o jeho ženě 28. března 2022 7:08

Nešlo o nevinný chomáč vlasů, který jí vypadl náhodou, ale o nástup onemocnění zvaného alopecie, které postihuje miliony lidí po celém světě. Zejména proto herec Will Smith na letošním odevzdávání Oscarů vyskočil ze židle a uštědřil facku komikovi Chrisovi Rockovi, který si z aktuálního vzhledu jeho manželky utahoval, i když za své onemocnění Jada Pinkett Smith nemůže.

Necitlivý vtip známého komika sice nejprve rozesmál publikum, ale z tváře hercovy manželky bylo zřetelné, že se jí poznámka dotkla. Přestože o své diagnóze otevřeně mluví již několik let, život s alopecií je často těžší z psychické než z fyzické stránky.

Co je alopecie, kterou má Jada Pinkett Smith diagnostikovanou?

Domů
Sdílet
Diskuse