Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2022 16:29
Čas čtení 1:04
Tereza Šnajdrová

Putin má údajně rakovinu štítné žlázy, tvrdí ruští novináři. Kreml zprávu popírá

Putin má údajně rakovinu štítné žlázy, tvrdí ruští novináři. Kreml zprávu popírá
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ VLADIMIR PUTIN
Uložit Uložené

Ruský prezident Vladimir Putin má podle ruských novinářů rakovinu štítné žlázy. Na cestách ho údajně doprovází tým lékařů včetně chirurga specializujícího se na onkologická onemocnění. Kreml tuto informaci popírá.

Ruští novináři z publikace Project Media tvrdí, že má prezident Vladimir Putin rakovinu štítné žlázy. Na jeho cestách ho prý neustále doprovází tým lékařů včetně chirurga, který se specializuje na onkologická onemocnění. Kreml tyto spekulace popírá a označuje je za lži, píše The Moscow Times a Independent.

Doporučeno
Ukrajinský fotoreportér Max Levin byl nalezen mrtvý u Kyjivu Ukrajinský fotoreportér Max Levin byl nalezen mrtvý u Kyjivu 2. dubna 2022 14:58

Můžeme potvrdit, že ruský vůdce není v současném prezidentském období v dobrém zdravotní stavu,“ uvedl Roman Badanin, šéfredaktor Project Media. „Během jeho 23leté vlády země nezná pravdu o jeho fyzickém a emocionálním stavu,“ dodal. 

Vladimir Putin podle něj v roce 2016 podstoupil operaci a od roku 2019 jej na všech cestách doprovází skupina neurochirurgů prezidentské nemocnice a další personál, který by ruskému prezidentovi v případě zdravotních komplikací mohl pomoci. „Bylo nám řečeno, že je zdravý, ale jedná se o manipulaci,“ uzavřel Badanin.

O zdravotním stavu Putina spekulují i na Západě. Britský premiér Boris Johnson prohlásil, že ruská hlava státu jedná iracionálně a nizozemský premiér Mark Rutte ho zase označil za „naprosto paranoidního“.

Kreml spekulace o zdravotním stavu hlavy státu odmítá a označuje je za lži. „Jsou to výmysly a lži,“ uvedl Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Minulý měsíc podobně mluvil i běloruský prezident Alexandr Lukašenko, podle kterého je Putin „v lepší kondici než kdy předtím“. „Západ a vy také byste tuto hloupost, tento nesmysl měli dostat z hlavy. Je to psychicky i fyzicky naprosto zdravý člověk, je atlet,“ dodal Lukašenko.

Domů
Sdílet
Diskuse