Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2022 18:17
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Berlínem projel průvod aut na podporu Ruska. Objevily se v něm i vlajky Sovětského svazu

Berlínem projel průvod aut na podporu Ruska. Objevily se v něm i vlajky Sovětského svazu
Zdroj: TASR/AP
NEWS NĚMECKO RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Původně demonstrace proti diskriminaci Rusů v Německu vystřídal průvod vozidel podporujících válku. Na sobě měla ruské i sovětské vlajky a písmeno Z.

Berlínem projel zástup aut, která na sobě měla písmeno Z nebo připevněné ruské vlajky. Dávají tak najevo své sympatie s Ruskem a s pohledem Kremlu na válku na Ukrajině. Objevila se také vozidla s vlajkami někdejšího Sovětského svazu. Na Twitteru o tom informovala běloruská novinářka Hana Liubakova.

„Rusko přijelo v Německu podpořit přibližně 5000 vozidel,“ píše Liubakova a přikládá video s průvodem proruských aut. „Tihle lidé se nemohou vymlouvat na výpadek médií nebo nedostatek informací. K informacím mají svobodný přístup a moc dobře ví, co Rusko udělalo v Buče,“ komentovala novinářka konvoj a narážela na ukrajinské město, kde podle tamního ministerstva obrany ruští vojáci náhodně vraždili civilisty.

Domů
Sdílet
Diskuse