Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2022 8:52
Čas čtení 0:54
Radim Šlechta

Češi vydali první hru o studentských protestech za 2. světové války

Češi vydali první hru o studentských protestech za 2. světové války
Zdroj: Charles Games
NEWS JAKÉ HRY VYCHÁZEJÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Komiksová estetika, autentické výpovědi a alternativní konce. Studio Charles Games přichází s novou hrou Train to Sachsenhausen.

Train to Sachsenhausen je nová mobilní hra, za kterou stojí české studio studio Charles Games a obecně prospěšná společnost Živá paměť. Hru z počátku druhé světové války vytvořili vývojáři v rámci programu Young People Remember a kladou si za cíl hrůzné události minulého století přiblížit mladé generaci. Na některé věci by se totiž zapomínat nemělo.

Doporučeno
RECENZE: Je Elden Ring nejlepší hra, jaká kdy vyšla? (Xbox Series X/PS5) RECENZE: Je Elden Ring nejlepší hra, jaká kdy vyšla? (Xbox Series X/PS5) 12. března 2022 9:30

„Historická hra Train to Sachsenhausen přibližuje dramatické události spojené s uzavřením českých vysokých škol 17. listopadu 1939. Sleduje osudy studenta medicíny během demonstrace proti nacistickému režimu, pohřbu Jana Opletala, zatýkání na vysokoškolských kolejích, internaci v Ruzyni a transportu do koncentračního tábora Sachsenhausen,“ uvádí vývojáři na svých webových stránkách.

Povedená hra s komiksovým nádechem nabízí také virtuální muzeum připravované profesionálními historiky, které obsahuje a dobové dokumenty a fotografie. Zaujme tě formátem interaktivního románu a adventury. Vedle samotného zážitku ze hry má ale hra využití i při výuce ve školách.

Vývojáři hry společně s dalšími organizacemi vypracovali metodiku, s jejíž pomocí mohou učitelé přiblížit žákům historické události právě pomocí hry. Není to ale tak, že by nechali své studenty hrát celou hodinu na telefonu. Kouzlo spočívá v kombinaci učitelových znalostí a zážitku ze hry.

Charles GAmes
Zdroj: Charles Games

Samotné studio Charles Games stojí za několika úspěšnými hrami. Mezi její oceňovaná díla patří například Attentat 1942 a nově Svoboda 1945: Liberation. První zmíněná hovoří o atentátu na říšského protektora Heydricha, druhá přibližuje nástup komunistů a odsun sudetských Němců.

Domů
Sdílet
Diskuse