Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. dubna 2022 21:49
Čas čtení 1:06
Martin Mičuda

Maybach odhalil limuzínu, kterou navrhl zesnulý Virgil Abloh. Má unikátní prvky, motor V12 a vznikne jen 150 kusů

Maybach odhalil limuzínu, kterou navrhl zesnulý Virgil Abloh. Má unikátní prvky, motor V12 a vznikne jen 150 kusů
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY MERCEDES-BENZ VIRGIL ABLOH
Uložit Uložené

Ultra-luxusní limuzína se vyznačuje unikátně navrženým exteriérem i interiérem s prvky, které nejsou jinak v nabídce.

Kromě zajímavého konceptu SUV se na svět prodrala také mimořádně exkluzivní edice vrcholné třídy S od divize Maybach. Ta byla navržena ještě před tím, než Virgil Abloh zemřel, německá automobilka nám ovšem unikátní výtvor servíruje až nyní.

Jeho podstatou je nejen model limuzíny v měřítku 1:18, speciální klíče a karabina, ale především speciálně navržená vlajková loď, která vznikne v limitovaném počtu pouhých 150 kusů.

Doporučeno
304 koní, 3 válce a 3 výfuky. Očekávaná Toyota GR Corolla se stala opravdu skutečností 304 koní, 3 válce a 3 výfuky. Očekávaná Toyota GR Corolla se stala opravdu skutečností 2. dubna 2022 17:30

Oficiální název je Mercedes-Maybach S 680 by Virgil Abloh. Pointou této specialitky je její design a vzhled. Ultra-luxusní limuzína se totiž vyznačuje speciálně navrženým exteriérem i interiérem s prvky, které nejsou jinak v nabídce.

Zevnějšek dostal dvoubarevné lakování – vrchní část (včetně lišt kolem oken a krytů zpětných zrcátek) pokrývá odstín Obsidian Black, zatímco spodek tvoří specifický lak s pískovým nádechem. Tomu následně sekundují i ​​20" kované disky, jejichž tradiční chromová povrchová úprava není stříbrná, ale také písková. 

Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,
Zdroj: Mercedes-Benz

Identické barevné schéma evidujeme i v dobře známé luxusní kabině. Zatímco vrchní část, včetně stropu, zdobí černé čalounění, zbytek interiéru je zabalen do pískové barvy. A to včetně použité kůži Nappa, výplně dveří či zvoleného pískového dekoru, který není běžně v nabídce.

Interiér je následně posetý ozdobnými plaketami a logy – od opěrek hlav, přídavných polštářů, prahů dveří, přes středový panel až po koberečky. Aby toho nebylo málo, automobilka dokonce upravila i infotainment MBUX, v jehož rámci je decentně pozměněno prostředí s ikonami v pískové barvě.

Limitovaná edice samozřejmě přichází v té nejexkluzivnější verzi, tedy jako S 680 4Matic. Pod dlouhou přední kapotou se tak nachází jeden z klenotů stuttgartské automobilky, kterým je 6litrový dvanáctiválec. Dvakrát přeplňovaný agregát V12 disponuje výkonem 450 kW/612 koní a rovných 900 Nm. Standardem je 9stupňová automatická převodovka a pohon všech čtyř kol 4Matic.

Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,Mercedes-Maybach, S 680, Virgil Abloh,
Zobrazit galerii
(4)
Domů
Sdílet
Diskuse