Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2022 21:04
Čas čtení 0:32
Ondřej Jarůšek

Zemřel Josef Alois Náhlovský, bylo mu 72 let

Zemřel Josef Alois Náhlovský, bylo mu 72 let
Zdroj: ČTK/Odehnalová Martina
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Známý bavič Josef Alois Náhlovský zemřel po krátké těžké nemoci.

Ve čtvrtek po krátké těžké nemoci zemřel známý bavič Josef Alois Náhlovský. Bylo mu 72 let. O úmrtí umělce informovala Česká televize.

Josef Alois Náhlovský během své kariéry vystupoval například i s Karlem Šípem, který zesnulému příteli věnoval vzkaz na sociálních sítích.

„Svět bude zas o něco smutnější, zemřel Pepa Náhlovský. Kamaráde, parťáku, ať je ti nebe lehké. Budeš nám strašně chybět,“ napsal Šíp.

Náhlovský tvořil komickou dvojici Josefem Mladým a spolupracoval dále také s bavičem Petrem Novotným u hudební skupiny Fešáci. Byl rovněž autorem knih Krušnohorská kronika či Vykutálený pohádky. Jak uvádí ČT, Náhlovský se označoval termínem „poslední žijící Krušnohorec“.

Původním povoláním byl Josef Náhlovský učitelem českého jazyka. Mezi filmy, v nichž si zahrál, patří snímek Jak se krotí krokodýli od režisérky Marie Poledňákové.

Domů
Sdílet
Diskuse