Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti Braun.
19. dubna 2022 18:30
Čas čtení 4:03
Sponzorovaný obsah

Nejlepší způsob, jak shodit chloupky? Epilace má dlouhodobý účinek a zvládneš ji doma

Nejlepší způsob, jak shodit chloupky? Epilace má dlouhodobý účinek a zvládneš ji doma
Zdroj: Pexels.com
MÓDA EPILACE HOLENÍ KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI
Uložit Uložené

S IPL epilátorem ti hladká pokožka vydrží i několik měsíců.

Boj s nežádoucími chloupky je záležitostí většiny mužů i žen. Ačkoliv část lidí dává přednost přirozenému ochlupení – a trend podporují i některé celebrity, většina volí raději hladkou pokožku. Té můžeš docílit i doma, bez nutnosti navštěvovat specializované salony nebo se každý den holit. Už totiž není pravdou, že domácí metody jsou buď bolestivé nebo je musíme aplikovat téměř každý den. IPL epilace je bezbolestná a zaručí ti hladkou pokožku až na několik měsíců. Ve spolupráci se značkou Braun, jedním z předních výrobců přístrojů na holení, ti vysvětlíme, jak funguje a proč pro tebe může být nejlepší volbou.

Epilace, depilace...kdo se v tom má vyznat?

Říká se, že trend holení (zvlášť v intimních partiích) přinesly do světa pornohvězdy. Od nich to odkoukávalo stále více žen i mužů a dnes je hladká pokožka považována za součást hygieny. Uplynulé „covidové“ roky nám znemožnily návštěvy zkrášlovacích salonů, kde jsme mohli relaxovat, zatímco o nás pečovali odborníci. Museli jsme se tak přizpůsobit situaci a vzít péči do vlastních rukou. 

epilator, braun
Zdroj: Braun

První věc, po které většina z nás doma sáhne, když potřebuje rychle docílit hladké pokožky, je žiletka. Jenže oholení žiletkou, případně holicím strojkem, nevydrží dlouho, protože se chloupky pouze zkrátí. Zároveň to není zrovna ekologické řešení. Za rok se počet použitých žiletek nastřádá a všechny pak končí na skládkách.

Ve chvíli, kdy ženy začne časté holení štvát, uvažují o odstranění chloupků voskem, cukrovou pastou, epilátorem či laserem. Laserová epilace je účinná, nicméně velmi nákladná a musí ji provádět odborník. Epilace voskem či cukrovou pastou nepatří mezi oblíbené metody, protože je má většina žen spojené s bolestí a při nesprávném provedení si během nich můžeš taky podráždit pokožku. Poměrně oblíbenou metodou je epilace strojkem, tedy vytrhávání chloupků. Většina strojků disponuje masážní hlavicí, která tlumí bolest. Navíc je to rychlá metoda, kterou zvládneš doma u filmu. Nevýhodou je, že aby epilátor mohl správně pracovat, musíš nechat chloupky dorůst do určité délky, což spoustě žen není příjemné.

Pak je tu IPL epilace, která představuje propojení výhod výše zmíněných metod. Provádí se na oholené pokožce, takže chloupky nemusí dorůst a je bezbolestná. Stejně jako klasickou epilaci ji můžeš pojmout jako relax a pustit si k ní doma třeba oblíbený seriál.

IPL epilace je bezbolestná a dlouhotrvající

Během IPL epilace dochází ke zničení kořínků, protože IPL (intenzivní pulzní světlo) pronikne až do růstového lůžka chloupku. Aniž by byla poškozena ostatní tkáň, dojde k vyhlazení buněk ve vlasovém váčku, takže na místě už znovu chloupek nevyroste. Výskyt chloupků je tak po určité době výrazně nižší a jsou jemnější.

Epilace IPL je bezbolestná. Četnost ošetření je individuální, záleží na hustotě a tvrdosti chloupků. Obvykle se první dvě ošetření provádí po čtrnácti dnech a všechny další přibližně jednou za čtyři týdny, dokud nejsou dosaženy požadované výsledky. Někomu chloupky rostou méně už po prvních ošetřeních, někdo si musí na výsledky počkat. Rozhodně to ale stojí za to.

braun, epilace
Zdroj: Braun

Zvládneš to i doma

Dobrá zpráva je, že IPL epilátor si můžeš pořídit domů. Je to nákladnější investice než do žiletek, ale v dlouhodobém horizontu ti přinese méně starostí s holením a až půjdeš na poslední chvíli ven, nebudeš muset přemýšlet, jestli si můžeš vzít sukni nebo raději zvolit kalhoty. Doba ošetření je individuální a záleží na tom, jaké oblasti řešíš. Například na podpaží, nohy a intimní partie je třeba si vyhradit přibližně půl hodinku.

Před zahájením ošetření se musíš oholit, aby byly chloupky v růstové fázi. Následně se provádí ošetření tak, že přiložíš IPL epilátor na tělo a držíš, dokud neprobleskne světlo (je to téměř okamžitě). Stejným způsobem postupuješ po jednotlivých partiích dál, aby došlo k ošetření celé plochy. Na dané místo vždy stačí jeden záblesk.

Proces zvládneš hravě i doma s IPL epilátorem Braun Silk-Expert Pro 5. Díky příjemné velikosti a vyměnitelným hlavicím pro nohy, paže, obličej, podpaží, oblast bikin, hrudník a záda, dokážeš snadno ošetřit každý koutek těla. Intenzitu záblesků přístroj optimalizuje v závislosti na odstínu tvé pleti díky technologii Skin pro 2.0. Můžeš ho tak používat i na citlivá místa, jako je obličej nebo oblast bikin. Epilátor hladce klouže po pokožce a zvládne až 125 záblesků za minutu, takže nemusíš mít strach, že nějaké místečko vynecháš.

Koupit Silk-expert pro 5
epilator
Zdroj: Braun

Cena Braun Silk-Expert Pro 5 se pohybuje od 8 999 Kč, podle obchodníka, u kterého nakoupíš. Jedná se o větší investici, nicméně životnost přístroje je 400 000 záblesků, což odpovídá 22 letům používání, takže ti vydrží velmi dlouho a můžeš se o něj podělit i se členy rodiny. O něco levnější variantu představuje Braun Silk-Expert Pro 3 s nižší životností, který koupíš od 8 699 Kč. Vydrží 300 000 záblesků, což ale stále odpovídá 16 letům péče.

Kdo by (ne)měl vyzkoušet IPL epilaci?

Metoda IPL je bezpečná, přesto existují lidé, kteří by se jí měli vyhnout. Jsou to například těhotné ženy, epileptici nebo lidé s onemocněním srdce. Před použitím se proto ujisti, že do skupiny lidí s kontraindikacemi nepatříš. Opatrný buď také pokud máš na těle tetování nebo pihy, na tyhle oblasti se IPL epilátor nesmí používat.

Vzdát se hladké pokožky nemusíš ani v případě, že patříš do skupiny, pro kterou IPL epilace není vhodná. Braun myslí na každého a má řešení i pro lidi, kteří si IPL epilaci dopřát nemohou. Vyzkoušet můžeš jeden z jejich epilátorů, který je vhodnou volbou také pro všechny se světlými chloupky, protože ty světelný záblesk nezachytí a IPL metoda je pro ně méně účinná.

Vyhovovat by ti mohl třeba Braun Silk Épil 9 Flex s plně flexibilní hlavou, která se dostane i na kolena, kotníky a další těžko dostupná místa. Disponuje světýlkem, díky kterému uvidíš ošetřovanou oblast do detailu. Navíc je voděodolný, takže ho můžeš v klidu používat při sprchování nebo ve vaně. Disponuje několika nástavci pro snadné použití na celém těle. Je levnější než IPL epilátor, ceny jednotlivých modelů se pohybují od 4 799 Kč do 7 899 Kč, v závislosti na prodejci. 

epilator, braun
Zdroj: Braun

At už zvolíš jakoukoliv metodu, ber ohledy na citlivost pokožky a dbej na pokyny uvedené u přístroje. Značka Braun je už tradičním výrobcem holicích strojků, epilátorů a dalších produktů určených pro pánské i dámské holení. S IPL epilátorem Braun tak vsadíš na kvalitu a zavedenou značku.

Chci ipl epilátor Braun
Domů
Sdílet
Diskuse