Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2022 3:58
Čas čtení 5:23
Ondřej Jarůšek

Elektrizující atmosféra a tvrdá bitva o pás šampiona. Toto byl velkolepý MMA turnaj OKTAGON 32

Elektrizující atmosféra a tvrdá bitva o pás šampiona. Toto byl velkolepý MMA turnaj OKTAGON 32
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY MMA OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Turnaj OKTAGON 32 v Ostravě přinesl fanouškům MMA další památný zážitek. Jak celá akce probíhala?

Organizace OKTAGON MMA se po letech vrátila do Ostravy, která se stala dějištěm očekávané akce OKTAGON 32. Ta nabídla celkem jedenáct bitev včetně dvou ženských zápasů. Na turnaji nechyběla rychlá ukončení ani tvrdé a napínavé bitvy až do posledních okamžiků.

Doporučeno
Ztratil jsem všechno, nenáviděl jsem život a hodně jsem pil. MMA zápasník se po vážném zranění bál, že už nebude chodit (Rozhovor) Ztratil jsem všechno, nenáviděl jsem život a hodně jsem pil. MMA zápasník se po vážném zranění bál, že už nebude chodit (Rozhovor) 4. dubna 2022 7:00

Celému galavečeru navíc vévodil zápas, který nenechal chladným žádného z fanoušků. Řeč je samozřejmě o odvetě šampiona Davida Kozmy a českou legendou Petrem Knížetem, kteří se spolu poprvé střetli v roce 2017. Od té doby ale uplynulo spoustu času a současný vládce veltru ukázal, kdo je v divizi pravým králem.

Redakce Refresheru byla přímo na místě v Ostravar aréně, která se konečně dočkala události, jenž jí byla před dvěma lety slíbena. Kvůli pandemii koronaviru se totiž turnaj několikrát odložil. Čekání ale stálo za to. Pojď se společně s námi podívat, jak celá akce a jednotlivé zápasy probíhaly. 

oktagon32
Zdroj: OKTAGON MMA

Skvělá atmosféra od prvních minut

Pod úvodní bitvu vyprodaného turnaje se podepsala dvojice dam — Monika Chochlíková a Alesandra Pajuelo. Slovenská bojovnice vstupovala do klece za bouřlivého povzbuzování diváků, kteří se postarali o skvělou atmosféru hned v úvodu galavečera. Chochlíková sice potvrdila potvrdila pozici favoritky a získala vítězství 3:0 na body, jak ale sama po zápase přiznala, byly to nervy.

Pajuelo ji totiž dostala hned několikrát na zem, kde však i přes nevýhodou pozici byla Slovenka schopná zasazovat údery. Právě díky počtu úderů, a zejména těch signifikantních, bodové rozhodčí přesvědčila, že si výhru zaslouží právě ona. Pajuelo však prokázala tvrdost a velké kvality, Slovenku se dokonce pokusila ukončit pákou na nohu. To se jí však nepovedlo a Chochlíková si odnesla vydřené, ale zasloužené vítězství.

oktagon32
Zdroj: OKTAGON MMA

Ze slavné anglické organizace Cage Warriors se do Oktagonu vrátil Jakub Dohnal, kterému se v kleci postavil Iamik Furtado. Borci nabídli velmi vyrovnaný zápas, v němž Furtado velmi dobře vzdoroval Dohnalovým pokusům o takedown a v postoji proběhlo poměrně málo výměn. To platilo i pro druhé kola, jehož velkou část Dohnal strávil obtočený na zádech stojícího Furtada.

Domů
Sdílet
Diskuse