Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2022 13:14
Čas čtení 0:35
Viktor Kniš

PRIESKUM: Parlamentné voľby by vyhral Pellegrini, Boris Kollár nevylúčil prípadnú vládu s Hlasom a so Smerom

NEWS
Uložit Uložené

Ak by sa parlamentné voľby konali v týchto dňoch, podľa prieskumu Focusu by ich vyhral Pellegriniho Hlas-SD.

Parlamentné voľby by v apríli 2022 s veľkou pravdepodobnosťou vyhrala strana Hlas-SD Petra Pellegriniho so ziskom 19 percent. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. 

Podľa televízie by súčasná koalícia dostala v Národnej rade len približne 50 kresiel, teoreticky by mohla vzniknúť koalícia Smer, Hlas a Sme rodina. Boris Kollár takéto spojenie nevylúčil a moderátora vyzval, aby mu túto otázku položil po voľbách, ktoré sa pravdepodobne budú konať v roku 2024. 

Na druhom mieste by v prieskume skončila strana Smer-SD s viac ako 15 percentami, nasleduje SaS s 10 percentami a OĽaNO s 8 percentami. Do parlamentu by sa dostali aj strany Sme rodina, Progresívne Slovensko, Republika a KDH. 

Pred bránami parlamentu by zostala extrémistická ĽSNS na čele s odsúdeným neonacistom Marianom Kotlebom. Vládna strana Za ľudí sa prepadla na 2,5 percenta. 

prieskum
Zdroj: Focus/TV Markíza
V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domů
Sdílet
Diskuse