Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2022 13:38
Čas čtení 1:11
Adéla Ježková

Ukrajinští uprchlíci uklízeli Prahu, děkují tak Čechům za pomoc

Ukrajinští uprchlíci uklízeli Prahu, děkují tak Čechům za pomoc
Zdroj: Městská část Praha 7
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ PRAHA UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Několik desítek ukrajinských uprchlíků, především dětí a žen, uklízelo o víkendu Prahu.

„Někdo z trollů ironicky psal, že se přijde podívat, kolik Ukrajinek dorazí uklízet Prahu 7. Škoda, že troll nepřišel. Divil by se,“ uvedl na Twitteru starosta městské části Praha 7 Jan Čižinský (Praha sobě). 

Příspěvek Čižinský doplnil o fotografii zhruba dvaceti ukrajinských uprchlíků a uprchlic – především žen a dětí, s pevnými pytli a prodlouženými sběrači odpadků. Úklidem chtějí Česku poděkovat za poskytnutý azyl a pomoc. „Naši noví sousedé“, jak je starosta nazval, uklízejí kromě Prahy 7 také na spoustě míst v Praze 10.

„Je pro mne ctí uklízet s těmi, vůči jejichž zemi a blízkým cítím vděčnost!“ dodal

Pod příspěvkem se začaly objevovat negativní reakce, převažovaly ovšem ty pozitivní. „Já si říkal, co to je za davy před mým bydlištěm v devět ráno. Nezávisle potvrzuji jako očitý svědek, že tam ti lidé byli a jsem hrdý na tenhle engagement. Dobrá práce!“ napsal jeden z uživatelů na Twitteru.

Doporučeno
Mluvili jsme s padesáti lidmi, kteří se hlásí k Hnutí pro život. Kdo jsou a jak smýšlí? Mluvili jsme s padesáti lidmi, kteří se hlásí k Hnutí pro život. Kdo jsou a jak smýšlí? 10. dubna 2024 13:00

Podle dat Ministerstva vnitra je v České republice k 9. dubnu celkem téměř 277 tisíc ukrajinských uprchlíků s udělenou dočasnou ochranou a přes 161 tisíc osob nahlášených na cizinecké policii. Jejich skutečný počet v zemi však pravděpodobně bude vyšší.

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Ruska? Video ukazuje, jak se země v průběhu času změnila, a kdo se vystřídal u moci
Steven Seagal: Postrach žen a filmových štábů, ale také akční hvězda 90. let. Vzestup a pád legendy
10 nejlepších filmů podle knižní předlohy
Domů
Sdílet
Diskuse