Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2022 13:34
Čas čtení 0:49
Dominik Vetrák

Mads Mikkelsen říká, že metodické herectví je hloupost. Propaguje ho například i Jared Leto

Mads Mikkelsen říká, že metodické herectví je hloupost. Propaguje ho například i Jared Leto
Zdroj: Warner Bros./Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Hollywoodský herec Mads Mikkelsen nemá rád, když se herci až moc vžijí do svých rolí.

Hollywoodský herec Mads Mikkelsen poskytl rozhovor magazínu CQ UK a mimo jiné se v něm věnoval i takzvanému metodickému herectví (method acting). Jedná se o termín popisující herce, kteří „zůstávají“ v roli i mimo natáčení.

Aktuálním příkladem metodického herectví je Jared Leto, který se při natáčení komiksovky Morbius odmítal postavit z invalidního vozíku, protože na něj byla připoutána i jeho filmová postava. Dokonce tak šel i na záchod. Někteří herci preferují takový styl postavy, aby se do nich lépe vžili.

Doporučeno
10 nejlepších filmů podle knižní předlohy 10 nejlepších filmů podle knižní předlohy 9. dubna 2022 14:30

Mikkelsen ale takové herectví neschvaluje. Nenaráží na nikoho konkrétního, ale obecně si myslí, že je to snobské či samolibé.

Příprava na roli je podle něj důležitá, ale může to dojít až k šílenostem. „Jak se připravíš na roli sériového vraha? Budeš dva roky studovat zabíjení? A co když je to velmi špatný film? Čeho jsi tím dosáhl? Mám být ohromen z toho, že jsi nevypadl z postavy? Měl si raději vypadnout z celého filmu.“

Mikkelsen zmínil také herce Daniela Day-Lewise, který využíval metodické herectví. O něm řekl, že je famózní herec, ale že to podle něj nesouvisí s metodickým herectvím.

Madse Mikkelsena nyní můžeme vidět ve filmu Fantastická zvířata 3, kde si zahrál záporáka Grindelwalda. Po hercových prohlášeních můžeme předpokládat, že doma během přípravy na roli moc nekouzlil.

Domů
Sdílet
Diskuse