Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2022 17:45
Čas čtení 1:37
Tereza Patočková

Daniela Kovářová bude kandidovat do Senátu, chce chránit „normální“ svět

Daniela Kovářová bude kandidovat do Senátu, chce chránit „normální“ svět
Zdroj: AK Daniela Kovářová/volně k užití
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Bývalá ministryně spravedlnosti a současná advokátka Daniela Kovářová oznámila kandidaturu do Senátu.

Právnička a exministryně spravedlnosti Daniela Kovářová oznámila svoji kandidatru do Senátu. O křeslo se chce ucházet jako nezávislá kanidátka v podzimních volbách.  

„Tak jsem se rozhodla kandidovat na podzim do Senátu jako nezávislá v mém obvodu č. 7. Rozhodnutí jsem právě zveřejnila, teď už není cesty zpět. Ale těším se. Na všechny své sousedy a bližní, se kterými se nyní budu potkávat ještě častěji," uvedla na Twitteru. 

Advokátka, která se v posledních letech proslavila především svými kontroverzními názory, jde do voleb s mottem „Chraňme normální svět!.“

V roce 2017 byla Kovářová například ostrou kritičkou hnutí Me Too. „Dívky se dnes berou příliš vážně, a pak se jich všechno dotkne,” uvedla například tehdy k hnutí pro Seznam Zprávy bývalá politička. „Sexuální obtěžování je přirozená věc, kterou podnikali naši předkové a kdyby jí nepodnikali tak tady nebudeme,“ řekla o rok později Kovářová v pořadu Události, komentáře České televize. 

Doporučeno
Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu 23. dubna 2024 9:12

Na začátku prosince způsobila rozruch také přednáška Kovářové na Právnické fakultě na téma klady a zápory ženské emancipace. Kovářová měla během svého vystoupení poukázat na několik údajně negativních dopadů ženské emancipace, které ovšem nevycházely ze studií, nýbrž z osobní praxe. Proti tomu se postavili někteří studenti Univerzity Karlovy. Podle nich slova bývalé ministryně zpochybňovala lidská práva, řeč byla plná dojmologie a postrádala podložení oficiálními výzkumy. 

Do povědomí Čechů se advokátka zapsala také svým nesouhlasem s manželstvím pro všechny. „Na manželství pro všechny nejsme připravení, obrovské části populace to ublíží. Doporučuju počkat dvacet let. Aktivisté tvrdí, že trpí duševní újmou, vyžadují toleranci, ale sami tolerantní nejsou,“ uvedla například v roce 2020 v DVTV.

Volby do Senátu České republiky se konají od roku 1996 každé dva roky a vždy se při nich vymění jedna třetina z 81 senátorů. Termín vyhlásil prezident republiky na 23. a 24. září. Letos proběhnou spolu se Senátními volbami ve stejný čas také komunální volby.

Mohlo by tě zajímat:
Jak se vyvíjely hranice Ruska? Video ukazuje, jak se země v průběhu času změnila, a kdo se vystřídal u moci
Steven Seagal: Postrach žen a filmových štábů, ale také akční hvězda 90. let. Vzestup a pád legendy
Jaká jsou nejlepší česká piva? V soutěži bodoval Zubr i Braník
Domů
Sdílet
Diskuse