Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2022 10:57
Čas čtení 0:59
Tereza Šnajdrová

Ferrero stahuje z českého trhu další výrobky. V Kinder čokoládách se může objevit salmonela

Ferrero stahuje z českého trhu další výrobky. V Kinder čokoládách se může objevit salmonela
Zdroj: Unsplash/Dima Solomin/volně k užití
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Italská společnost Ferrero kvůli podezření na salmonelu stahuje z českého další výrobky. Kinder čokolády si už jen tak nekoupíš.

Italská společnost Ferrero, která vyrábí čokolády Kinder, je od minulého týdne vyšetřována kvůli podezření, že její výrobky obsahují salmonelu. Tou se nakazilo téměř 60 lidí, přičemž většina z nich byly děti, píše TN.cz. V souvislosti s výskytem bakterie byl výrobce cukrovinek nucen stáhnout určité produkty z prodeje, a to i z českého trhu. Seznam výrobků, které by mohly být zdraví škodlivé, se nyní navíc rozšířil o další, píše Kinder.

Doporučeno
Michelinský průvodce: Jaké restaurace v Česku mají slavnou hvězdu a podle čeho se hodnotí Michelinský průvodce: Jaké restaurace v Česku mají slavnou hvězdu a podle čeho se hodnotí 12. dubna 2022 11:30

V souvislosti s aktuálním vyšetřováním, které probíhá ve spolupráci s úřady pro bezpečnost potravin a týká se několika hlášených případů salmonely, společnost Ferrero pozastavuje provoz ve svém závodě v Arlonu v Belgii,“ uvádí firma.

S okamžitou platností se stahují z českého a slovenského trhu veškeré výrobky uvedené na seznamu níže. Na všechny ostatní výrobky z portfolia Ferrero, včetně ostatních produktů značky Kinder tedy i Kinder Surprise 20 g, které nebyly vyrobeny v Belgii, se toto stažení nevztahuje,“ píše se ve vyjádření.

Z trhu se stahují následující výrobky:

  • Kinder Mini Eggs 250 g Mix a Kinder Mini Eggs 100 g Hazelnut
  • Kinder Maxi Surprise 100 g
  • Kinder Schokobons White 200 g
  • Kinder Schokobons 46–300 g
  • Kinder Happy Moments Mix 162–191 g, Kinder Happy Moments 133–242 g a Adventní Kalendář
  • Kinder Mix 198 g / Kbelík, Kinder Mix 132 g / Barevný Mix a Kinder Mix 193 g
Pokud máš některý z těchto výrobků doma i ty, raději jej nekonzumuj. Obrať se na společnost Ferrero na e-mailu [email protected] nebo na telefonním čísle 800 222 561 a zaměstnanci zákaznické péče ti poradí, jak dále postupovat. 
Domů
Sdílet
Diskuse